Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2000 Egy úszólány Las Vegasból Beatrice Szilárd: amerikai érmek után magyar bajnoki ezüst


Beatrice Szilárd Amerikában, Las Vegasban él. Édesapja, Szilárd Zoltán sokszoros magyar úszóválogatott volt, a londoni olimpia hetedik helyezettje, a 4x100-as magyar gyorsváltóval többszörös Európa-csúcstartó, az egyik csúcsot éppen Fehérváron, az Árpád-fürdõben érte el. Beatrice az amerikai junior országos bajnokságon rendre a legjobb 8 között végez, Nevada államban pedig sokszoros bajnok. Most egy hónapig Fehérváron edzett és készült.

- A delfinesek Las Vegasban jártak, ott találkozott velük apu. Tetszett neki amit látott, s végül megállapodtak abban, hogy Dániel Andrásnál készülhetek -mondta jó magyarsággal a Vegasban született kislány.
Beatricének elnyerte a tetszését a megyeszékhely, mert ahogy mondta: "aranyos kisvárosban" dolgozhatott. Kemény munkára fogta Dániel András, s ez nem mindig tetszett neki, de belátta: csak így lehetnek jó eredményei, s a mostani verejtékezés késõbb gyümölcsözhet majd. S milyen furcsa az élet: az ifjú hölgy részt vett a magyar ifjúsági úszóbajnokságon, s a honvédos Pálmai mögött a második helyen végzett. Ennek következtében Dániel András másik tanítványa, Farkas Judit ebben a számban lecsúszott a dobogóról, s a negyedik helyen végzett. Beatrice szeretett volna nyerni, de most jobb volt nála a magyar lány. Meg különben is:
- Egy hónap múlva lesz az USA junior bajnoksága, arra készültem Fehérváron, azon akarok helytállni-jelentette ki.

Beatrice rövidesen visszajön Fehérvárra. Úszni, és tanulni, de ehhez még meg kell szereznie a magyar állampolgárságot. Reméli: õsszel már a Tóparti Gimnázium tanulójának és a Delfin-Lászlóvill SE úszójának mondhatja magát.Forrás: Fejér Megyei Hírlap