Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2006 A delfines Flaskay a negyedik legjobb idõvel kvalifikálta magát a mai döntõbeA delfines Flaskay a negyedik legjobb idõvel kvalifikálta magát a mai döntõbe
Kovács Ági: bronzérem
Budapest - Az úszó Európa-bajnokság pénteki versenynapjának ismét volt Fejér megyei szereplõje. No és magyar éremesélyese. Kovács Ágnes nem okozott csalódást, érmet szerzett.

 
2006. augusztus. 07. hétfõ | Frissítve: 2007. szeptember. 14. péntek | Szerzõ: Mórocz Zsolt
 
Az 58 versenyzõ alkotta magyar úszóválogatottból húszan szálltak vízbe a margitszigeti Európa-bajnokságon péntek délelõtt, s közülük hatan jutottak tovább a délutáni, kora esti elõdöntõkbe, köztük volt a Delfin-Lászlóvill SE vb-bronzérmes versenyzõje, Flaskay Mihály is. A Széchy Tamásról elnevezett vadonatúj uszodaegyüttes 50-es medencéjében a férfi 200 m hát selejtezõinek a résztvevõi kezdtek. A 200 m vegyesúszás Európa-bajnoka Cseh e számban könnyedén, a 4. legjobb idõvel (2:00.45 p), Rudolf Rolandpedig kilencedikként (2:01.89) lett elõdöntõs. A nõi 200 m gyorson a négy magyar közül Hosszú Katinkateljesített egyedül elõdöntõt érõ helyen (2:02.35 perc, 14.), nõi 50 m háton pedig Szepesi Nikolett a kilencedik pozícióból várhatta az elõdöntõt. A 200-on hatodik Verrasztó Evelynnek a legrövidebb háttáv viszont nem feküdt: 30.37-tel csak a 23. lett. A délelõttöt záró férfi 50 m mell dupla örömöt hozott a piros-fehér-zöld színekért szorítóknak: a magyar csúcstartó (27.51 mp) Flaskay Mihály 27.96 másodperccel az ötödik legjobbnak bizonyult, míg a 100 m háton újdonsült Eb-hetedik Bodor Richárd a 13. idõvel (28.23) került a 16 közé.
- Misi remekül úszott, 28,04 volt az ideje a vb-n Montrealban, most 27.96-tal teljesítette a távot, szembetûnõ az elõrelépés. Ezzel az eredményével a kanadai vb-n döntõs lehetett volna, és ha ott bejut a fináléba, bármire képes. A korábbi vb bronzérme megszerzése alkalmával 27.57-et ment, ezzel az Eb-n az 1-6. helyen végezhetne, ezt is várjuk tõle - értékelte versenyzõje délelõtti munkáját Dániel András, a Delfin-Lászlóvill SE szakvezetõje.
A délután a toronyugró medencénél kezdõdött, és a német Gamm, Subschinski duó megvédte címét nõi szinkrontoronyugrásban, így továbbra is õk a legjobbak.
Az úszók a leghosszabb számmal, a férfi 1500 m gyorssal kezdték a késõ délutánt. A francia Roault 450 méterig vezetett, az orosz Prilukov ekkor utolérte, majd 750-nél robbantott és otthagyta riválisát, majd magabiztosan nyert. A nõi 200 m gyors egyik elõdöntõjét a német Liebs, a másikat a francia Manaudounyerte, Hosszú Katinka kiesett. A férfi 100 m pillangó elõdöntõiben nem volt magyar érintettség, mindkét futamot ukrán nyerte Breus, és Serdinov személyében. Annál inkábbb zajongott a tömeg a következõ szám, a 200 m nõi mellúszás döntõje versenyzõinek a bemutatása során. Persze, hogy zajongtak, hiszen a dobogóra esélyesek között ott volt a rövidebbik táv bronzérmese, a szám korábbi olimpiai bajnoka,Kovács Ágnes. De ott voltak a vetélytársak is, az angol Balfour, a 100 m mellúszás gyõztese az ukránHlistunova, és honfitársa, Pidlisnya. Balfour gyorsan ellépett a mezõnytõl, Ági a 2. helyen követte õt. Még 150-nél is az övé volt a második legjobb pozíció, és bár híres a hajrájáról, de most ez Pidlisnyának sikerült jobban, így Kovács második bronzérmét szerezte.
- Az érem volt a cél. Jó lett volna a második hely, az angolt nem lehetett utolérni, de örülök az éremnek - lihegte boldogan a magyar hölgy.