Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 12. Péntek, Klára napja van.

Archívum - 2006 Kerékjártó a negyedik legjobb idõvel döntõs


Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000018312 StartFragment:0000000751 EndFragment:0000018296
2006 Érem nélküli nap,
Kerékjártó a negyedik legjobb idõvel döntõs
Viharos nap után
Budapest - Az úszó Eb-n a második nap ugrottak a medencébe a hagyományos úszásnemekben a résztvevõk. Ekkor is voltak magyar remények, sõt, Kerékjártó Tamás is bemutatkozott.

 
2006. augusztus. 02. szerda | Frissítve: 2007. szeptember. 14. péntek | Szerzõ: Mórocz Zsolt
 

nyomtatás nyomtatás küldés e-mailban Küldés e-mailben A+ A- Megosztom

 
A Széchy Tamásról elnevezett, az Eb-re épült remek létesítményben néha Bábelben érezhette magát a jelenlévõ, hiszen a mûugrók információi az úszókéval keveredtek a légtérben, a két medence egymás szomszédságában volt. A 200 méteres vegyesúszásban az esélyes Cseh László a legjobb idõvel, 159,80 perccel - egyedüliként két percen belül a mezõnyben - jutott be a délutáni középdöntõbe. Ugyanebben a számban a Delfin-Lászlóvill SE kitûnõsége, Kerékjártó Tamás a negyedik (202,75), míg Nagy Péter az ötödik (202,77) idõt úszta. Karika ott lesz a középdöntõben, utóbbi remek teljesítménye ellenére nem, mivel a szabályok értelmében egy nemzetet két versenyzõ képviselhet a fináléban.
- Tamás a tõle elvárható módon és eredménnyel úszott délelõtt - mondta egyesületi edzõje, Dániel András.
Nõi 100 m gyorson nem jutott magyar a legjobb 16 közé, a dunaújvárosi Miskovicz Zsuzsanna az 52. idõt érte el (58.87). Kovács Ágnes ellenben a harmadik legjobb idõvel jutott a nõi 100 méteres mellúszás középdöntõjébe. A többi magyar indulónak nem sikerült ez, miként a férfi 200 m gyors és a nõi 800 m gyorsúszásban sem.
A délutáni döntõk, középdöntõk elõtt ugyan gyülekeztek a felhõk, de ekkor még senki sem aggódott, sõt, mint az úszók mondták, még örülnek is, hogy nincs kánikula. Késõbb már aligha örültek...
Indulásként az 50 m férfi pillangó fináléját láthattuk, a számot az ukrán Breus nyerte rossz rajtja ellenére is magabiztosan. Ezt követte a két 100 m nõi gyors középdöntõ, az elsõben Dekker (holland), a másodikat Steffen (német) volt a leggyorsabb. Nagy zaj elõzte meg a 100 méteres férfi hátúszás döntõjét, hiszen mindenki abban reménykedett, hogy Cseh László megszerzi az elsõ magyar érmet. Ötvennél az 5. helynél tartott, a végén hatodikként ért célba, Vjacsanyin (orosz) az Európa-bajnok, második Rogan (osztrák). A nõi 50 m pillangó élén két holland végzett, Alshammer gyõzött Kamerling elõtt. Újabb hangzavar, újabb magyar döntõs, Bodor Richárd a 100 m mell rajtja elõtt keltett reményt. Hiába, Sludrov (orosz) a kontinens elsõ, a mi fiunk a 7. lett. Örömöt jelentett a három következõ középdöntõ, Kovács Ágnes 100 nõi mellen finalista a negyedik legjobb eredménnyel, miként a két vegyesúszónk is. Az elsõben a delfines Kerékjártó úszott, a hátúszás után vezetett, mellen kicsivel visszaesett a 2. helyre, a záró számban gyorson csak arra figyelt, hogy megõrizze a biztos döntõt jelentõ második helyet. Megtette, a negyedik legjobb idõvel kvalifikálta magát a döntõbe. Cseh fölényesen gyõzött futamában, így ma övé a négyes pálya.
- Reggel túlestem a tûzkeresztségen, délután könnyedén úsztam, a közönség is sokat segített buzdításával - jelentette ki örömmel Karika.