Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2006 Sikeres Eb-t tudhatunk magunk mögött, Kerékjártó az elsõ nagypályás Eb-érmet szerezte a városnak,2006 Sikeres Eb-t tudhatunk magunk mögött, Kerékjártó az elsõ nagypályás Eb-érmet szerezte a városnak,
2006. augusztus. 07. hétfõ | Frissítve: 2007. szeptember. 14. péntek | Szerzõ: Mórocz Zsolt
 

Az úszó Európa-bajnokság utolsó elõtti, szombati napjának délelõttjén két megyei érdekelt is volt. A Dunaújváros kiválósága, Takács Krisztián 50 m gyorson egyéni csúccsal elõdöntõs lett. A 4x200 m férfi gyorsváltó két delfines úszóval Kerékjártó Tamással és Kiss Boldizsárral kellemes meglepetésre országos csúccsal a délutáni döntõ részese lett. Délután az 50 m nõi mellúszással kezdõdött a program, Kovács Ágnes a harmadik legjobb idõvel kvalifikálta magát, míg Kovács Kriszta kiesett. A férfi 100 méteres pillangózók már éremért küzdöttek, magyar versenyzõ nélkül, az ukrán Szerdinov fölényesen gyõzött, így övé a nap elsõ aranya. A második fényes medálért a 200 m nõi gyors finalistái vetélkedtek, szintén magyar nélkül. A francia Manaudou negyedik pesti aranyának megnyerésére készült. A lengyel Jedrzejczak nyert, a német Liebs is elé került. Az 50 m férfi gyorsúszás elõfutamainak elsõ részében az ifjú Takácsra vethettük figyelõ tekintetünket, aki a spanyol Lorentet megelõzte, s ez nagy tett volt, hát még az, hogy tovább javította egyéni csúcsát, amely így 22,71.
- Elégedett lehetek ezzel a héttel, mert bár nem kerültem döntõbe egyik számban sem, de valamennyiben egyéni csúcsot értem el - jelentette ki örömmel az ifjú.
- A dunaújvárosi úszás szempontjából öröm, hogy történelmi tettet hajtottunk végre, hiszen még soha senki sem szerepelt a városunkból Eb-elõdöntõben. Vb-elõdöntõsünk már volt, Eb még nem - mondta örömmel Takács mestere, Kovács József.
Újabb rövid szám, az 50 m nõi hát fináléja következett, Szepesi Nikolettel. A német Pietsch nyert, Szepesi 29,13-as országos csúcsa a 7. helyhez volt elég. És felhördült a tömeg, mert a 200 m férfi hátúszás döntõje következett, Cseh Lászlóval. Száznál Laci feljött a második helyre, 150-nél maradt, Vjatcsanyinverhetetlen volt, új Európa-rekordot repesztett, de mögötte Cseh ezüstérmes! Szép siker született a 200 m nõi pillangóúszásban, Boulsevicz Beáta nyert, kár, hogy csak az elõdöntõben. De elsõ helyen várhatta a vasárnapi döntõt, Lipcsei Krisztina pedig a nyolcadikon. És következett a férfi 50 m döntõje Flaskayval.
- Lehet elsõ, vagy nyolcadik, de a 3-4. hely a realitás - vélte Dániel András, a Delfin-Lászlóvill SE szakvezetõje.
Sajnos nem ment az egri-fehérvárinak, Lisogor Terrinnel holtversenyben nyert, Misi a hatodik helyen végzett.
- Titokban a dobogóban reménykedtem, mindent kiadtam magamból, ennyire telt. Tudtuk, hogy rendkívül sûrû lesz az 50 méteres döntõ. Igyekeztem, hajtottam, nem vagyok csalódott, végül az Európa-bajnokságon nem olyan rossz eredmény a hatodik hely, végül is ezzel pontot szereztem a csapatnak - jelentette ki Flaskay.
A nap utolsó csatája a 4x200 m férfi gyors döntõje volt a nyolcas pályán a magyar egységgel. Kerékjártót a 7., Gercsákot a 7., Kisst a 8. helyen váltották, s ez lett a vége, Makány már nem tudott javítani. Ennek ellenére dicséret illeti a csapatot, mivel 7:24,1-el új országos csúcsot jegyzett. Utcahosszal az olaszok nyertek, Európa-csúcsot (7:09.60) teljesítve.
- Sikeres Eb-t tudhatunk magunk mögött, Kerékjártó az elsõ nagypályás Eb-érmet szerezte a városnak, de elégedett vagyok Flaskay szereplésével is, bár õ többre képes. A 4x200 m férfi gyorsváltóban két úszónk is részese volt két országos csúcsnak is - összegzett Dániel András, a Delfin-Lászlóvill SE edzõje.
Még egy Fejér megyei úszó volt az Eb-n, az ifinek is fiatal Varró Gergõ.
- Megilletõdött volt Gergõ. A jó felkészülés után a verseny pszichésen sok(k) volt neki, de most átesett a tûzkeresztségen, és ez segíti a jövõjét - vélte edzõje, Sárdi Ákos.
Vasárnap vártuk az újabb aranyérmet, Cseh László erõs számában, a 400 m vegyesúszásban. És ha vegyesúszás, akkor Cseh fölényesen, utcahosszal, három testhosszal, új Európa-bajnoki csúccsal (4:09,86) gyõzött, és szerezte második aranyát a 200 m vegyes után. Verrasztó Dávid a nyolcadik lett ebben a számban. Laci elõtt úszott 50 m mellen Kovács Ágnes, és harmadik versenyszámában a harmadik bronzérmének örülhetett - joggal. Boulsevitz Bea 200 m pillangón száznál még a világcsúcs részidõn belül teljesített, a végére elfáradt, és negyedik lett, Lipcsei Krisztina a 8. helyet szerezte meg. Aztán 400 m nõi gyorson Hosszú Katinka nyolcadik, majd a két 4x100 méteres vegyesváltó zárta az idei Európa-bajnokságot. Elõbb a magyar nõk lepték meg a kontinest hatodik, majd a férfiak az ötödik helyükkel.
A záró nap gyõztesei: Steffen (német) 50 nõi gyorson (ez volt a negyedik aranya), Kizierowski (lengyel) 50 férfi gyors, Bogomazova (orosz) 50 m nõi mell, Jedzejczak (lengyel) nõi 200 pillangó, Manaudou (francia) 400 nõi gyors (neki is ez volt a negyedik aranya) világcsúccsal (4:02.13), Nagy-Britannia nõi 4x100 m vegyes, Oroszország férfi 4x100 m vegyesúszás.
Barta Nóra, Kormos Villõ páros 279,15 ponttal a 4. helyen végzett a 3 méteres szinkronmûugrás döntõjében.