Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2007 Kerékjártó Tamás betegsége miatt nem indulhat a debreceni Eb-n A hazai víz sodrása



Kerékjártó Tamás betegsége miatt nem indulhat a debreceni Eb-n
A hazai víz sodrása
Budapest/Székesfehérvár - A héten Debrecenben rendezik meg az idei rövidpályás úszó Eb-t. Sajtótékoztatón ismertették a tudnivalókat, és megszólalnak a Fejér megyeiek is.

 
2007. december. 11. kedd | Szerzõ: Zsohár Melinda, Kovalcsik Katalin
 
A tavalyi, margitszigeti nagymedencés Eb-n szerzett hatnál legalább egy éremmel többet remél a szakvezetés a magyar úszóktól. Errõl Kiss László szövetségi kapitány beszélt a kontinentális csúcsesemény hétfõi, budapesti sajtótájékoztatóján. A 27 fõs - 12 férfi és 15 nõi versenyzõ alkotta - válogatott társaságban, mindenekelõtt az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László és Gyurta Dániel várományosa akár még az Európa-bajnoki címnek is. A tájékoztatón jelen lévõ Cseh elárulta, hogy három számban indul és ezek végeredményét borítékolta. A leveleket odaadta Gyárfás Tamás elnöknek, aki a döntõk másnapján szembesítheti a klasszist ígéreteivel... Gyurta Dániel, aki 200 m mellen esélyes, úgy fogalmazott, hogy eredményes Eb-ben bízik. Az olimpiai bajnoknõ, sokszoros nagymedencés vb- és Eb-aranyérmes Kovács Ágnes óvatos, és azt hangsúlyozta, hogy boldog, amiért hazai közönség elõtt versenyezhet.
Fejér megyét két egyesület öt versenyzõje képviselte - volna. A Delfin-Tiffer 21 csapatából hárman, míg a Dunaferr DVSI úszói közül ketten várhatják a start jelet a kontinensviadalon. De ez tegnap változott. Dániel András, a fehérváriak szakvezetõje az esélylatolgatásnál örömmel mondta, hogy Kerékjártó Tamás, a tavalyi budapesti, nagypályás Eb bronzérmese esélyes az éremszerzésre a 200 méter vegyesúszásban, míg a 200 méteres pillangóban az 1-6. helyre várja. Ezt megismételte ama felvetést hallván, miszerint nem bátor ez a jóslat a 200 m pillangó esetében? Aztán a beszélgetés után negyedórával szomorúan közölte, miszerint Karika nem indul az Eb-n betegsége miatt. Napok óta magas lázzal kínlódott, a tüdeje bevizesedett, remélték, az Európa-bajnokság kezdetéig ki tudják kezelni e nyavalyából, de ez nem valósult meg. Az orvos azt tanácsolta, hogy mivel márciusban Eindhovenben lesz a nagypályás Eb, ne kockáztassa a szereplést ebben az állapotban, inkább készüljön a márciusi versenyre. Kiss László is sajnálattal beszélt Kerékjártó esetérõl.
A delfinesek közül Flaskay Mihály 50 m mellúszásban versenyez. Dániel András szerint a versenyzõ reálisan a középdöntõbe juthat, de akár a fináléba is kerülhet. A megjegyzésre, hogy Flaskay ennél többre képes, a szakvezetõ elmondta, a versenyzõ már dolgozik, és munka mellett úszik, így a középdöntõ is dicséretes tõle. A harmadik úszó a Delfin-Tiffer színeiben Bordás Péter lesz. A fiatal úszó 100 vegyesen és 100 pillangón indul, mestere középdöntõbe jutást vár tõle. Bordás tehetséges, magyar bajnok volt néhány hete, míg korábban az ifi Eb-n a váltó húzóembereként bronzérmet szerzett a 4x100 méteres vegyesváltó tagjaként.
Berzánovics Éva, a Dunaferr-DVSI edzõnõje elmondása szerint Takács Krisztián 50 és 100 m gyorson, valamint 50 m pillangón indul. A szakvezetõ szerint fõ számában, az 50 gyorson a finálé jó eredménynek számítana, a kérdésre, és mi lenne a nagyon jó eredmény, a dunaújvárosi edzõ meglepõ válasza az volt: ha az 50 pillangón is döntõs lenne... És ha a kettõ közül az egyik számban pontszerzõ helyen végezne, nos, az lenne a nagy meglepetés. Bordás Beatrix 50 m pillangón döntõbe várja, de tagja a vegyesváltónak is, és meglátása szerint a csapat az 5-6. helyen végezhet. Berzánovics Éva elmondta: a dobogós helyezés bár nem reális, de nem is elképzelhetetlen.
Abban mind a két edzõ egyetértett, hogy a hazai pálya , illetve víz sokat segíthet, hiszen egy uszodányi ember buzdító hangereje akár szárnyakat is adhat és ez fontos egy ilyen viadalon.
Úgy legyen!