Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2007 Mérlegen a székesfehérvári úszószakosztály 2007-es esztendeje Delfin a vízben Dániel András, az egyesület vezetõje értékeli csapata évét. Edzõivel - Hir Lászlóné, Bodor Rita, Richtarich Regina, Beliczainé Heincz Andrea, Ráczné Nagy KrisztinaMérlegen a székesfehérvári úszószakosztály 2007-es esztendeje
Delfin a vízben Dániel András, az egyesület vezetõje értékeli csapata évét. Edzõivel - Hir Lászlóné, Bodor Rita, Richtarich Regina, Beliczainé Heincz Andrea, Ráczné Nagy Krisztina
 
Székesfehérvár - A megye úszóegyesületei közül a Delfin-Tiffer 21 szakosztályának esztendejét értékeljük. A delfinesek idén 14 felnõtt érmet szereztek az országos bajnokságokon.

 
2007. december. 28. péntek | Szerzõ: Zsohár Melinda, Kovalcsik Katalin
 
Dániel András, az egyesület vezetõje értékeli csapata évét. Edzõivel - Hir Lászlóné, Bodor Rita, Richtarich Regina, Beliczainé Heincz Andrea, Ráczné Nagy Krisztina - nem volt sikertelen az év, bár sérülések, betegségek is hátráltatták õket.
- Az egyesületi rangsorban, a pontversenyben az 5. helyen végeztünk, ez pedig elõrelépés. Idén már márciusban megkezdõdtek a versenyek, Melbourne-ben volt a vb. Itt Kerékjártó Tamás élete legjobb vb-eredményét érte el, 200 m vegyesúszában a 6. lett, négyszáz vegyesen hozzátett egy sikeres 8. helyet. - mondta a szakember.
Ami az országos bajnokságokat illeti, nagy és rövidpályán egyaránt érmek sorát szerezték.
- Örömmel tölt el a hosszúpályás ob-n elért 6 második helyünk és az egy bronzérmünk . Kerékjártó ezüstérmes lett 100 és 200 m pillangón, 200 m vegyesen, a Delfin-Tiffer 21 gyorsváltója Povázsai Zsolt, Kiss Boldizsár, Bordás Péter, Kerékjártó Tamás összetételben, ugyanez a csapat 4x200 méteren szintén a második helyen ért célba, a 4x100 vegyes váltó - Bordás, Flaskay Mihály, Kerékjártó, Povázsai - ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel. Rövidpályán Debrecenben Flaskay nyert 50 m mellen, de ez kevésnek bizonyult az Eb részvételhez, végül mégis indulhatott, de nem jutott a középdöntõbe. Bordás elsõ lett 100 m vegyesen, ez szép a fiatal versenyzõtõl. Kerékjártó második 200 m vegyesen, ugyanitt Bordás harmadik. A 4x50 m vegyes váltó (Bordás, Kerékjártó, Flaskay, Lukóczki) is bronzérmet szerzett, miként Kerékjártó a 200 m pillangón. A 4x50 m nõi vegyesváltó (Maxim Dóra, Kiss Adél, Pintér Dorottya, Bársony Bernadett) is letette névjegyét a bronzéremmel.
Ez szép, de Flaskay esetében az úszó tudását figyelembe véve nagypályán is arany lett volna várható tõle.
- Igen, de sokan nem tudják, hogy miután Misi befejezte az egyetemet, dolgozó emberként versenyez, ez pedig nem ugyanaz, mint a fõállású sportoló esete. És ne fe-ledjük el, hogy Kerékjártó is furcsa helyzetben van: az õ számaiban úszik Cseh László, aki nem csupán itthon, de a világban is verhetetlen. Karika is csak ritkán tud elé kerülni, idén ez sikerült, 200 m pillangón országos csúcsot úszott.
A Delfin Tiffer 21 a magyar úszósportot segítette, amikor a bajba került FTC versenyzõit átvette. A zöld-fehérek rendbe jöttek, így most többen hazamennek .
- Természetesen segítettünk. Öröm, hogy támogathattuk munkánkkal Bordás, Lukóczki pályáját.
Örök kérdés: mi lesz a jövõvel, törnek elõre a fiatalok?
- Pekingig marad a felnõtt csapat, mögöttük ott van a következõ olimpiász nemzedéke. Válogatottjaink: Kerékjártó, Bordás,Flaskay, Kiss Boldizsár, Kiss Adél mögött ott sorakozik az új nemzedék, akik késõbb átvehetik a váltóbotot: Maxim, Pinczés, Csurgai Horváth Gergely, Horváth Márton, Szalók Máté, Kõrösi Norbert, Mogyorósi Márton, Nyikos Roland, Fekete Ferenc, Fekete Kristóf, Csanádi Zsombor, Ispaits Viktória, Schaffer Kata, Zsédely Gréta, Rosta Dániel. Róluk sokat hallunk majd, sok sikert, és örömöt szereznek.