Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 19. Péntek, Huba napja van.

Archívum - 2008 Mától kontinensviadal!A fehérváriakat Nagy Péter képviseli Rijekában.A úszók Rijekában randevúznak a rövidpályás Európa-bajnokságon
Mától kontinensviadal!A fehérváriakat Nagy Péter képviseli Rijekában.
Székesfehérvár - Csütörtökön kezdõdik Rijekában az úszók rövidpályás kontinesviadala. Három Fejér megyei versenyzõvel.

 
2008. december. 11. csütörtök | Szerzõ: Silye Sándor
 

 
A Dunaferr SE, illetve a Delfin-Tiffer 21 három úszója kilenc versenyszámban állhat majd rajtkõre Szlovéniában. A két egyesület szakvezetõjével vettük számba versenyzõik lehetõségeit, esélyeit.
A Dunaferr SE részérõl Berzlánovics Éva mondta el, hogy a két válogatottjuk a kontinesversenyen Takács Krisztián és Bordás Beatrix lesz. Takács eddigi legjobbja az idei olimpia 9. helye, amíg Bordás Beának 50 m korosztályos pillangó Eb-aranyérme a legszebb sikere. Takács 50 m gyorson, 50 m pillangón, 100 m gyorson, valamint a vegyesváltóban indul. Bordásra két táv vár, a kedvenc 50 m pillangó, és ugyanennek az úszásnemnek a hosszabbik, 100 méteres változata.
- Takácstól és Bordástól a rövidebbik számban a finálé lehetõsége a realitás, szeretném, ha ez valóra is válna, illetve e számokban jó lenne, ha legjobb idõeredményüket is elérnék. Ez Krisztián esetében 50 m gyorson 21,84, amíg Bea 50 m pillangón 26,43-dal volt a leggyorsabb. Ha ezeket teljesítik, elégedettek lehetünk velük - mondta az edzõ.
A fehérváriakat Nagy Péter képviseli Rijekában. A három különbözõ távú vegyesúszószámokban, azaz 100, 200 és 400 méteren állhat a rajtkõre.
- Az elsõdleges cél az eddigi legjobb idõeredményének az elérése, vagy annak a megjavítása. A 200 m vegyes lesz Péter fõ száma. Eddig 1:58,69 volt a legjobbja, ha 58 alá tudna kerülni, vagy az 58-as határ környékére, akár döntõs is lehetne, ott pedig már bármi elképzelhetõ. Száz méteren az 56,21-ot, amíg négyszázon a 4:11,04-ot kellene megközelíteni, vagy elhagyni - így Dániel András, a delfinesek szakvezetõje.