Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 19. Péntek, Huba napja van.

Archívum - 2008 Pekingi rendbenPekingi rendben
Székesfehérvár - A jövõ héten nagy napok várnak honi úszóinkra a Budapesten meg- rendezésre kerülõ országos felnõtt úszóbajnokságon, amely - az atlétákhoz hason- lóan - az olimpia jegyében telik.

 
2008. július. 05. szombat | Szerzõ: Miskei, MTI
Kedden láthatják az érdeklõdõk az országos bajnokság elsõ rajtját, szombaton dél körül az utolsót. Kissé fejre áll a világ, mert a normális rendezéstõl eltérõ módon idén délután lesznek a selejtezõk és a középdöntõk, míg a reggel rajtolók éremért vethetik magukat a medencébe, hiszen ekkor lesznek a finálék. Ennek oka: a pekingi olimpiának megfelelõ menetrendet kívánnak alkalmazni, ezzel is szoktatva a versenyzõket az olimpia ritmusához.
 
Dániel András, a delfinesek vezetõje elmondta, összesen 9 versenyzõjük kezdi kedden a viadalt. Reményei szerint 9 érmet is szerezhetnek a héten úgy, hogy legjobbjuk, Kerékjártó Tamás amerikai edzõtábor miatt szövetségi engedéllyel távol marad e versenytõl, hiszen az olimpia a legfontosabb a számára - is. Povázsai Zoltán éremesélyes 200 m gyorson, Maxim Dóra 50 és 100 m háton, Pinczés Dorottya 100 és 200 m pillangón, míg a civil elfoglaltságai miatt a munka mellett úszó Flaskay Mihály 50 m mellen és 50 m gyorson szerezhet medált a Delfin-Tiffer 21-nek. Dániel András a 4x100 m vegyes és gyorsváltóban is esélyesnek tartja fiait a dobogóra. A már biztos olimpiai induló Kerékjártó mellett Povázsai Zoltánnak lehet esélye olimpiai kvalifikációt szerezni, ehhez a dobogón kell végezni 200 m gyorson.
- A megszokott jó teljesítményt, eredményeket várom úszóinktól. Karika (Kerékjártó, a szerk.) nélkül nagy szó lenne ez, de bízom azokban, akik indulnak. Karika távolléte a csapatunknak hátrány az országos bajnokságon, de idén az olimpia, a válogatott érdekei az elsõdlegesek - foglalta össze mondandóját Dániel András.