Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2009 Fájdalom i s lehet a sikernek az ára


 

Fájdalom i s lehet a sikernek az ára

Székesfehérvár - A magyar úszó válogatott jelenleg Balatonfûzfõn készül a római világ- bajnokságra. Köztük Fejér megyei versenyzõkkel, két dunaferressel, egy delfinessel.

 
2009. július. 13. hétfõ | Szerzõ: Silye Sándor
 
A Nap ezerrel süt, a víz kék és hûs, ám válogatottjainknak, a vb éremesélyeseinek (Cseh, Bodor, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelin stb.) alig- ha a jólesõ érzés jut eszükbe, miközben sokadik órája róják a ki tudja hanyadik hosszt. De a sport ilyen, a felkészülés kemény áldozatot kíván attól, aki eredményes akar lenni, és nem csupán a medencében, de a verseny végén a sikerben is fürödni akar. Fejér megyébõl Bordás Beatrix, Takács Krisztián (Dunaferr-DVSI), valamint Povázsai Zoltán (Delfin-Tiffer 21) készül a nagy megmérettetésre. Miközben a lányok, fiúk még az utolsó (több száz) métert teszik meg a medencében,Kiss László szövetségi kapitány ismerteti a Fejér megyei úszókkal szembeni elvárásait.
- Povázsai Zoli alkatilag az egyik legtehetségesebb magyar úszó, és hiszem, nem csupán külsõre lesz majd jó a világbajnokságon. Biztos tagja a 4x200 m férfi gyorsváltónak, bízok benne, miként az itt lévõ klubedzõje, Dániel András munkájában is. A váltót a döntõbe várom. Takács Krisztián meglepett a magyar bajnokságon elért 22,2-es idõeredményével, jelenleg Belgrádban van az Universiadén, utána készülhet a vb-re. Remélem, az olimpián mindenki által megcsodált 9. helyénél elõrébb végez Rómában, s ha 21,8-at úszik, azzal már döntõs lehet. A Forro Italico nem nevezhetõ modern medencének, aligha javítanak meg minden világcsúcsot a vb-n, de ha Krisztián megteszi a magáét, újabb kellemes meglepetést szerez. Bordás Bea a két ifi Eb aranya után a felnõtt kor kihívása elõtt áll, ha megjavítja magyar rekordját, középdöntõs vagy döntõs is lehet. Ami a magyar csapatot illeti: többet várok versenyzõinktõl, mint amit Pekingben elértek, azaz eredményes, érmes helytállást a rongyok háborújában , az úszóruhák csatájában. Kérdezte korábban a fiatalítást, igen jó úton haladunk, hiszen 16 versenyzõ jön Rómába, tizenhatan voltak az ifjúsági Eb-n, és ugyanennyien az EIOT-on, ez 48 versenyzõ, soha rosszabbat - mondta a kapitány.
Miként látja Dániel András a még mindig a vízben úszó tanítványa lehetõségeit?
- Jelen pillanatban Zolinak mindene fáj a hajától a lábujjáig. Még a múlt héten kemény munka várt rájuk, most jöhet a könnyítés, a frissítés idõszaka. Éjjel-nappal azért dolgozunk, hogy a váltó a döntõbe kerüljön. Jók a körülmények Fûzfõn, ami Zoli egyéni versenyével szembeni elvárást jelenti, úgy vélem, 200 m gyorson a legjobb 20 közé kerülhet, a középdöntõ meg szép lenne. De Zoli még fiatal, szép jövõ áll elõtte - jelentette ki a klubedzõ.
Aztán kijött végre a vízból Povázsai is, nyitányként rögtön nekiszegeztem azt tényt, amit a két mester mondott róla. Hogy vélekedik errõl, s mit vár magától Rómában?
- Örülök, hogy Kiss László ilyen jó véleménnyel van rólam. De az is igaz, rengeteg munka van eme alkat mögött, hiszen senki sem úgy születik, hogy kiváló fizikumú úszó lesz belõle. Dániel Andrásnak is igaza van, tényleg fáj mindenem, hiszen második hete vagyunk az edzõtáborban, így aztán valóban kivagyok, de egyre jobb a hangulatom, hiszen tudom, a jobban szerethetõ idõszak elõtt állok, a könnyítés, a formába hozás már nem lesz annyira megerõltetõ. Rómában szeretném megúszni a legjobb idõeredményemet egyéniben, váltóban, és a csapattal szeretném, ha részesei lennénk a finálénak. Köszönet érte mindenkinek, hogy eljutottam idáig, nagyon örülök, hogy Székesfehérvárra igazoltam, Dániel mesterrel remek, partneri a kapcsolatunk, megérte idejönni! - vélte reménnyel a hangjában az ifjú úszó.