Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2009 Tíz megyei úszóérem Jól szerepeltek a delfinesek és a dunaferresek


Budapest -A fõ városban rendezték meg a cikluszáró úszó bajnokságot. A verseny erõsségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a válogatottaknak köte lezõ volt a részvétel.

A Budapest bajnokság ne vezetû viadalon Fejérbõl két egyesület versenyzõi indul tak, a Delfin-Tiffer '21 és a Dunaferr-DVSI is érmekkel tért haza. A delfinesek mérle ge: egy arany-, három ezüst-és két bronzérem, ugyanez a dunaferresek esetében két ezüst- és két bronzmedál.

A székesfehérváriak célja az volt, hogy mindenki a leg jobb vagy ahhoz közeli ered ményével rukkoljon elõ a ver­senyen, ezzel is alátámasztva a felkészülés sikerességét. Az éremesõbõl látható, hogy alá támasztották... Nagy Réka volt a legeredményesebb, hi szen a 200 m hátúszásban aratott gyõzelme mellett szerzett magának egy ezüstöt a rövi debbik - 100 méteres - hát úszásban, 100 m gyorson pe dig hatodikként ért célba. Testvére, Nagy Péter 200 m vegyesen második, 100 m há ton negyedik, 200 gyorson ha todik, 200 háton hatodik. RáczAkos 50 m mellen bronz érmes, miként 50 m gyors úszásban is, míg a pillangó legrövidebb számában ne gyedik, 100 m mellen ötödik. Flaskay Mihály kedvenc táv ján, 50 m pillangón ezüstér mes, éppen klubtársa, Rácz elõtt. A legfiatalabb delfines, a 11 éves Csanádi Zsombor 100,200 háton legjobbját úsz ta meg, ezzel a korosztályos ranglista élére ugrott.

A duneferresek közül 50 m gyorson Sincki Adám máso dik, 100 gyorson harmadik, míg ugyanitt Szabó Attila ötö dik. Bordás Bea 50 m pilan-gón ezüst, Takács Krisztrián 50 m pillangón harmadik.Forrás: Fejér Megyei Hírlap