Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 19. Péntek, Huba napja van.

Archívum - 2009 Várakozáson felül teljesítettek az úszókVárakozáson felül teljesítettek az úszók
Székesfehérvár - Az ismét a Duna-parti városban megrendezett rövidpályás úszó ob-n Fejér megye úszóegyesületei 25 döntõs helyezéssel, 10 éremmel büszkélkedhettek.

 
2009. november. 17. kedd | Szerzõ: Silye Sándor
Az éves legnagyobb honi rövidpályás versenyen a megyét a Dunaferr-DVSI, a Delfin-Tiffer 21 és a Hullám 91 UVE képviselte. Az érmes eredményekrõl röviden már beszámoltunk, most a teljes listát böngészhetik.
A Dunaferr-DVSI két aranyérmét Takács Krisztián és Bordás Beatrix szerezte. Ezüstérmesek: Takács,Szabó Attila, bronzérmesek: Sincki Ádám kétszer. Negyedik lett a 4x50 m gyorsváltó (Takács, Szabó, Sincki, Vizkeleti Péter). Hatodik helyen végzett Hujj Zsanett (200 m nõi vegyesúszás), Szabó A. (50 m férfigyorsúszás), nyolcadik lett Hujj Zs., Vizkeleti P. (10 m férfihátúszás), Szücs Dóra (80 m nõi gyorsúszás).
A Delfin-Tiffer 21 valamennyi érmét Nagy Péter szerezte, a dobogó legfelsõ fokára állhatott a 200 m férfihátúszás végén, bronzérmet szerzett a 100 m férfivegyesúszásban és a 400 m vegyesben. Negyedik lett Kiss Adél (100 m nõi vegyesúszás és 50 m pillangóúszás), amíg ötödik helyen ért célba a 100 m nõi gyorsúszásban, és elmondhatja azt is, hogy hatodik lett 100 m nõi hátúszásban, hetedik 100 m nõi pillangóban, nyolcadik pedig a 200 m nõi háton. Ugyancsak ötödik helyezett lett Nagy Réka a leghosszabb nõi versenyszámban, a 800 m gyorsúszásban. Hetedik helyen végzett Nagy Péter 200 m férfimellúszásban, testvére, Nagy Réka pedig a 400 méteres nõi gyorsúszásban.
A Hullám 91 UVE csapatát egy fõ, Menyhárt Attila képviselte, negyedik helyen nyúlt a célba a 200 m férfigyorsúszásban, amíg a 100 m férfi-pillangóúszás versenyében a nyolcadik helyést érte el.
A három egyesület vezetõjét, szakvezetõjét arról faggattuk, hogy milyennek értékelik a mögöttük hagyott viadalt, amely egyúttal a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságra kvalifikált.
- Várakozáson felül szerepeltünk, bár Takács és Bordás aranyát vártuk. Krisztián pillangóezüstje dicséretes, mivel országos csúcson belül ért célba, Cseh akkor jobb volt nála. Krisztién Eb-résztvevõ. Szabó Attila Kovács József tanítványa szép eredményeket ért el, de igaz ez Sincki Ádámra is. Vizkeletitõl jobb idõeredményt vártam, a váltóban remekelt, egyéniben lehetett volna jobb, de ne feledjük, õ még csak serdülõ korú - értékelt Berzlánovits Éva, a dunaferresek szakvezetõje.
- A Delfin-Tiffer 21 SE versenyzõi kiválóan szerepeltek, megjavították korábbi jó eredményeiket. Nagy Péter a tavalyi rövidpályás Eb eredményét is túlszárnyalta, a mostani Eb-re utazó csapat tagja lehet. Kiss Adél valamennyi számban egyéni rekordot ért el. Százhalombattán jelölték ki az ifjúsági olimpiára számításba jövõket, Adél is köztük szerepel. Az ifjúsági válogatott december 20-án Mariborban kvalifikációs versenyen szerepel - mondta Dániel András.
- Menyhárt második éves egyetemista, elégedett vagyok vele. Remélem, a többiek is eljutnak eddig - ígySárdi Ákos (Hullám 91).