Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2009 Éremesõ, három induló az Eb-n Fejér megye 16 érme a rövidpályás úszó ob-n!


Százhalombatta - Három napon keresztül vetélkedtek egymással e hon legjobb úszói a rövidpályás országos bajnokságon. A viada lon szép Fejér megyei sikerek születtek.

Kezdjük a számokkal: a Dunaferr-DVSI bajnoki mér lege: 2 arany, 3 ezüst, egy-bronz. Ugyanez a megyeszék­helyt képviselõ Delfin-Tiffer '21 esetében: 5 ezüst, 5 bronz! 

De haladjunk sorjában. Technikai okok miatt utólag kell beszámolnunk a delfine-sek nyitó napi három bronzér­mérõl: Nagy Péter a 200 m mellúszásban, Nagy Réka a 200 m hátúszásban lett bronz érmes, míg a férfi 4x50 gyors váltójuk (Nagy, Rácz Akos, Fekete István, Csurgai Hor váth Gergely) állhatott a do bogó harmadik fokára Takács Krisztián aranya, és a delfines Nagyok egy-egy ezüstje mel lett. Szombaton is hat érmet szereztek a Fejér megyeiek, négy ezüst, két bronz megosz lásban, de emellett jutott még a megyének egy negyedik, há rom hatodik és egy hetedik helyezés. A döntõk sorát az 50 m férfi pillangó nyitotta, itt Rácz Ákos (Delfin-Tiffer '21) a második. Takács Krisztián a harmadik.

- Pénteken megvolt az aranyérem, nem vagyok csa lódott a bronz miatt, hiszen munkából jöttünk a bajnok ságra, számunkra Riga, az Eb a fõ cél - így az úivárosi.

Nagy Réka a két véglet távban, az 50 m mellúszásban és a 800 m gyorsúszásban egyaránt a hatodik.

- A 800 métert elsõsorban a felkészülés jegyében úsztam végig, számomra a vasárnapi vegyes a fontos, az ezüst jó, de, hogy nem juthattam ki a rigai rövidpályás Eb-re, az meg rossz. De így is a hosszú szám, a 800 méter maga a halál volt - mondta.

A 100 férfi gyorsban két duneferres volt érintett, Sincki Ádám a 4., Szabó Attila a 6. Nagy Péter két ezüstöt szerzett, a 200 m hátúszásban és a 100 m vegyesben.

- Tulajdonképpen örülnöm kellene, de mégis csaló dott vagyok. A 200 háton nyerni akartam, a vegyes úszásban jobb benyúlással szintén bearanyozhattam vol na a napomat - mérgelõdött a fehérváriak úszója.

Bordás Beatrix (Dunaferr-DVSI) a hosszabbik pillangó úszásban, 100 méteren ezüst érmet szerzett, de az õ fõ száma az 50 méteres táv. Rácz Ákos is megszerezte második érmét, mégpedig bronzot a 100 m mellúszásban.

- Delelõn jobban úsztam, most ennyi sikerült. Bodor és Molnár jobb volt ma - véle kedett tárgyilagosan az úszó.

Vasárnap "csak" öt érem jutott. A Dunaferr-DVSI 4x50 m férfi gyorsváltója (Ta kács, Füzesi Dávid, Sincki, Szabó) gyõzött, a Delfin-Tif fer '21 csapat (Rácz. Nagy, Fekete, Csurgai Horváth) az ötödik lett. Bordás Beatrix az 50 m pillangón nem tudott nyerni, de az ezüst is szépen csillog. Ugyancsak ezüstér mes lett Nagy Réka a 400 m vegyesen, Nagy Péter a férfiak között bronzérmes lett. Takács vasárnapi másik érme . ezüst volt. 100 m pillangón.ugyanitt Rácz hetedik. Szabó 200 m gyorson ötödik, a 4x50 m nõi vegyes váltóban a delfinesek a 8., a dunaferresek a 9. helyen végezetk. A rijekai Eb-n Takács, Bordás és Nagy Péter képviseli Fejért.Forrás: Fejér Megyei Hírlap