Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2009 Úszó bajnoki arany: Hajnal Eger - Heves megye székhelyén rendezték az idei országos úszóbajnokságot. A viadal harmadik és negyedik napján Fejér megyének öt érem jutott, a legfényesebb Hajnalnak.Úszó bajnoki arany: Hajnal
Eger - Heves megye székhelyén rendezték az idei országos úszóbajnokságot. A viadal harmadik és negyedik napján Fejér megyének öt érem jutott, a legfényesebb Hajnalnak.

 
2009. június. 29. hétfõ | Szerzõ: Silye Sándor
 
Szombaton a Fejér megyét képviselõ három egyesület két fináléban volt érintett. A Delfin-Tiffer 21 ifjú kiválósága, Hajnal Erika a 400 m nõi gyorsúszásban negyedikként ért célba, és ez kiváló eredmény tõle. A nap zárószáma egyetlen váltó, a 4x100 m nõi gyorsváltó volt. A Jövõ SC második csapata (!) lett abajnok, a Dunaferr-DVSI együttese (Hornyák, Szücs, Õrsi, Orova) a nyolcadik lett.
Vasárnap a 100 m gyors döntõig kellett várni az elsõ Fejér megyei éremre, mindjárt kettõ is lett belõle.Povázsai Zoltán (Delfin-Tiffer 21) ezüstérmet, a Dunaferr-DVSI kiválósága, Sincki Ádám bronzérmet szerzett. Ebben a számban a dunaferres Szabó Attila a hatodik, a delfines Kiss Boldizsár a hetedik lett. A versenyt betegen is vállaló Nagy Péter (Delfin-Tiffer 21) 200 m vegyesen bronzéremmel vigasztalódhatott, illetve 100 m háton a 8. helyen ért célba. A nõi 100 m pillangón a dunaferresek közül Bordás Beatrix az 5.,Hornyák Judit a 7., helyen végzett. A nõi 200 m hátúszás folytatta a sort, a Delfinbõl Nagy Réka az ötödik,Kiss Adél a hatodik. A férfi 50 m pillangóúszásban a Dunaferr remek úszója, Takács Krisztiánbalszerencséjére Cseh László ebben a számban is indult, Cseh éppen Takács országos csúcsát megjavítva nyert, így az ezüst jutott az újvárosi fiúnak. Klubtársa, Sincki a hetedik, Rácz Ákos (Delfin-Tiffer 21) a nyolcadik helyen ért célba.
És minden jó, ha jó a vége, az utolsó egyéni számban jött a csattanó, az egyetlen megyei aranyérem: a delfines Hajnal Erika magabiztos úszással lett magyar bajnok 1500 m gyorson, az újvárosi Szücs 6. helye is kiváló! Még két váltó volt hátra, a 4x100 m férfi vegyes váltóban a delfinesek a negyedikek, a dunaferreseket kizárták, míg a nõknél a delfinesek a hatodikak.