Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2010 Tíz megyei úszó-érem Battáról


Remeklõ újvárosiak, székesfehérváriak
Tíz megyei úszó- érem Battáról
Százhalombatta - Már beszámoltunk a rövidpályás országos úszóbajnokság elsõ napi eredményeirõl. A második és a harmadik napon is jutott dicsõség Fejér megyének!

2010. november. 16. kedd | Szerzõ: Silye Sándor


TETSZETT A CIKK?
Ossza meg az alábbi közösségi oldalakon is:
iwiw iwiw Delicious Delicious Digg Digg Facebook Facebook GReader GReader URLGuru URLGuru StumbleUpon StumbleUpon Tumblr Tumblr Twitter Twitter dropshadow
Többre kíváncsi? Iratkozzon fel a hírlevelünkre, RSS-feedünkre!
nyomtatás nyomtatás | küldés e-mailban Küldés e-mailben | A+ | A- | Megosztom hozzászólás szóljon hozzá
 
 
 
 
 


A megyét a Dunaferr-DVSI és a Delfin-Tiffer 21 SE úszóegyesület képviselte. A két nap mérlege: 4 ezüst-, 3 bronzérem, valamint 11 döntõs helyezés. A dunaferresek éremtermése: 3 ezüst- és 1 bronz-, a delfineseké: 1 ezüst- és 2 bronzérem.
Nézzük, kik szerepeltek jól ezen a két napon? A dunaferresek legeredményesebbje újra Takács Krisztián volt, ezüstérmet szerzett 50 és 100 m pillangón, miként a Dunaferr-DVSI 4x50 m gyorsváltójával is. A csapatban Sincki Ádám, Füzessy Dávid, Szabó Attila voltak a társai. Krisztián a dobogó harmadik fokára állhatott a 100 m gyorsúszás számban, amíg a teljes eredménylistájánál említsük meg az 50 m gyorsúszásban pénteken szerzett aranyérmét és váltóbronzát. Összesen 1 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérem a hét végi listája. Sincki Ádám negyedik lett 50 m pillangón, ötödik 50 m háton, Szabó Attila negyedik 100 és 200 m gyorsúszásban, Vízkeleti Péter a hatodik helyen ért célba a férfi 100 m mellúszás döntõjében. Hujj Zsanett hetedik a hölgyek 200 m pillangó számánaka döntõjében.
A Delfin SE úszói közül Nagy Péter két éremmel tette széppé a szombatot és a vasárnapot. Péter Cseh László mögött ezüstérmet szerzett a 400 m vegyesúszásban. Ehhez hozzátett még két bronzérmet, egyiket 200 m hátúszásban, másikat a 100 m vegyesúszásban harcolta ki. Nagy Réka negyedik a nõi úszók maratoni számában, 800 m gyorsúszásban, 400 m gyorson negyedik helyen ért célba. Réka a 200 m pillangó fináléban a hatodik legjobb eredményt érte el. Kiss Adél egy negyedik és egy hetedik helyet mondhat a magáénak, negyedik 100 m pillangón, hetedik lett a 100 m hátúszásban.
A dunaújvárosi szakvezetõ, Berzlánovits Éva szerint:
- Jól sikerült az országos bajnokság, hiszen mindenféle színû érmet szereztünk, és nem is keveset. Takács Krisztián kiemelkedett, és ne feledjük: az Eb-re készül, munkából jött Battára - mondta.
Krisztián is megosztotta velünk a hét vége örömét.
- Valóban nem készültünk különösebben erre a viadalra. A fordulóim még nem olyan jók, ezt csiszolni kell az Eb kezdetéig. Hogy mi történt a száz gyorson, ahol elõrébb szoktam végezni? Az 50 m pillangó döntõje 8 perccel az elõtt volt, és sokat kivett belõlem, örültem, hogy odaértem a rajthoz. De kibírtam...
Dániel András, a delfinesek vezetõje elégedett volt.
- A Delfin-Tiffer 21 SE versenyzõi jól szerepeltek az ob-n, 3 érmet szereztünk. Sajnálom, hogy emellett Nagy Péter, Nagy Réka és Kiss Adél is csupán körömhossznyival csúszott le a dobogóról. Kár, hogy az a három érem Százhalombattán maradt. Bor Kata betegsége miatt nem versenyzett - vélte a vezetõ.
Hogyan látta ezeket a napokat az egyesület legjobbja, Nagy Péter?
- Elégedett vagyok az eredményeimmel. Különösen örülök a 400 m vegyesúszásban szerzett ezüstnek, hiszen ezzel ebben a számban Cseh Laci mögött én lettem az ország legjobb úszója! Ami a bronzérmeket illeti: általában a fordulóim jók szoktak lenni, most a rövidebb medencében ezek nem sikerültek, pedig ha jól fordulok, a bronzérmek lehettek volna fényesebbek is. Az idei versenyév számomra véget ért, megkezdjük a felkészülést 2011-re - jelentette ki.