Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 1996 Az úszásban nem gond az utánpótlás Országos utánpótlás bajnokság


A székesfehérvári városi sportuszodában került megrendezésre péntektõl vasárnapig az úszó utánpótlás országos bajnokság. Fehérvárt a Delfin Sportegyesület 12 fõs kis csapata képviselte, akik az elõzetes mérések alapján, szintidõn belül teljesítve nevezhettek a rangos versenyre. Az elsõ versenynapon a delfinesek négy úszója: a Kokas Ágnes - Szálai Dóra - Kovács Anett - Nagy Szabina összeállítású együttes a 4x100 m-es leány vegyesváltóban az elõfutamon elért hetedik helyével a döntõbe jutott, ahol 5:41,6 -es idejükkel a 8. helyen végeztek. Kokas Ágnes szombaton az 50 m-es leány hátúszásban a "B" döntõbe jutott, 39.55 másodperces idejével a 14. helyet szerezte meg.

Szálai Dóra még aznap hasonló eredményt produkált: az 50 m-es leány mcllúszásban ö is a 14. helyen végzett, Kovács Anett pedig a 200 m-es leány vegyessúszásban szerezte meg a 15. helyet. Vasárnap a 4x100 m-es leány gyorsúszásban a Kovács Anett - Nagy Szabina - Szálai Dóra - Kokas Ágnes összeállítású fehérvári váltó a B döntõben a 12. helyen végzett, idõeredményük 5:18,76 volt. A 100 m-es leány mellúszásban Szálai Dóra 1:35,58-as idejével a 16. helyet szerezte meg. Kokas Ágnes a 200 m-es hátúszásban a 12. helyre volt jó, ideje 2:55.81 volt. A fiatal fehérvári versenyzõk, a mintegy 300 fõs mezõnyben, jól szervezett versenyen bizonyíthattak városuk közönségének.


A magyar sportéletben a sportágak legtöbbjében nagy problémát jelent az utánpótlás nevelés. így van ez az úszással is? - kérdeztük Dániel Andrást, a fehérvári csapatot indító Delfin SE vezetõjét:

- Épp ellenkezõleg. Bíztató jelek mutatkoznak a vidék úszósportjában. Olyan kis egyesületek törnek elõ, amelyek meghatározóak lesznek az elkövetkezendõ években ebben a sportágban. A mi kis csapatunkban is megcsillant egy-egy igazi tehetség, akik egy éven, vagy még rövidebb idõn belül korosztályuk legjobbjai lehetnek. Újra kell teremteni Fehérváron azt a hagyományt, ami az úszást jellemezte ebben a városban.Forrás: Fejér Megyei Hírlap