Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 19. Péntek, Huba napja van.

Archívum - 1998 "tízéves a fundamentum" A Delfin SE úszószakosztályának a legjobb éve volt az idei


Véget ért az úszók versenyidénye. Megyénkben a Dunaferr SE, a Delfin SE, a Hullám '91 és a Bolya egyesület készítheti el az éves mérlegét. Ma a Delfin SE-rõl beszélgettünk Dániel András elnök-edzõvel.

- Ilyen jó évünk még soha nem volt - kezdte az edzõ. - Valamennyi korcsoportos bajnokságban a döntõbe jutottak versenyzõink. Összesen 9 érmet - egy arany, két ezüst és hat bronz - szereztünk, s a szakosztályok rangsorában az elsõ nyolc közé kerültünk. A bajnoki érmek mellett sokszor álltak dobogóra versenyzõink a különbözõ hazai és nemzetközi viadalokon is. Mindez edzõink. Hortobágyi Sarolta és Szlobodáné Nagy Zita jó munkáját dicséri.

- Hány év munkájának ered ménye ért be az idén?

- Tíz évvel ezelõtt, a Delfin uszodában raktuk le az alapokat.

- Kik voltak a legeredmé nyesebb versenyzõik?

- Decsi Eszter a400 méteres gyorsúszásban bajnok lett, s Kokas Ágnes, Farkas Judit és Madár Éva emelkedett ki a többiek közül. Farkas Judittal különösen elégedett voltam, hiszen a négy évvel idõsebbek között is megállta a helyét.

- Van Székesfehérváron Kovács Ágnes szintû tehetség, vagy ehhez kevés a "vidék" ?

- Tény, hogy a vidéki tehetségek rendre Budapestre kerültek, ez szinte törvényszerû volt. Ma már a szövetségi kapitányok álláspontja az, hogy helyben, tehát vidéken kell megtartani a tehetséges versenyzõket, és ott kell segíteni õket az eredményes felkészülésben. Természetesen Székesfehérváron is van Kovács, vagy éppen Egerszegi-szerû tehetség. Decsi Eszter, Farkas Judit, vagy a hullámos Szép Edina . Székesfehérvár "aranyos" versenyzõje lehet rövidesen.

- Milyen lehet a Delfin SE jövõje?
- Székesfehérvár a bõség zavarával küzd, sok az eredményes sportág, s ez nehezíti a meglévõ támogatások elosztását. Az úszók megköszönhetik a város segítségét az uszoda biztosításával, de mégis kissé a háttérbe szorultunk. Reméljük, hogy az eredményekre elõbb, utóbb felfigyelnek majd, és támogatásunk mértéke arányban lesz azokkal.

- Béke van az uszodában?

- Igen, s ezért sokat tettek az uszoda vezetõi. Már nincsenek viták az adott vízfelület miatt, s ennek csak a város úszósportja láthatja a hasznát.Forrás: Fejér Megyei Hírlap