Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2002 Madár Éva Kassán is remekelt gyorsúszásban A delfines korosztályos válogatott két számban nyert


Székesfehérvár - A Delfin-Lászlóvill SE 13 éves úszólánya a korosztályos válogatott színeiben Kassán két gyõzelmet szerzett.

Újabb tehetséges hölgy bontogatja a szárnyait a Delfin-Lászlóvill SE színeiben. Az úszóegyesület már több reménységet nevelt ki, ezúttal a 13 eves Madár Éva bizonyított. A fiatal úszó korosztályos válogatott, s ezúttal Kassán, egy nemzetközi megmérettetésen gyõzött 50 és 100 méteres gyorsúszásban, valamint 200 méteren ezüstérmei szerzett.

- Háromévesen kezdtem el úszni - kezdte Madár Éva. - Kézenfekvõ volt, hogy én is az uszodába járok, hiszen a bátyám is ezt a sportot választotta.

- Mint minden más, az úszás is sok áldozattal jár. Többek között a hajnali edzések miatti korai kelést meg lehet szokni?

- Nehezen. Általában a reggeli edzések után már nagyon fáradt vagyok. Nem szerencsés, ha az uszodából éppen az elsõ órára esek be a Teleki Blanka Gimnáziumba, és rögtön feleltetnek... Dehát az úszás ezzel jár, csinálni kell.

- Meséljen a kassai viadalról. Izgult a verseny elõtt?

- Eleinte kicsit izgultam, de aztán már minden ment, mint a karikacsapás. Egyébként a nemzetközi verseny nem különbözik a hazai viadaltól, ugyanúgy kell készülni itt is. Öt csapat versengett, megnyertem az 50 és a 100 méteres gyorsúszást, és a 200 méteren második lettem, tehát elégedett vagyok.

- Milyen feladatok várnak még önre az idei versenyévben, milyen célokat tûzött ki?

- Csütörtöktõl vasárnapig rendezik az ifjúsági ob-t, amin egyértelmûen az idõk javítása a cél, hiszen ez nem az én korosztályom, idõsebbek a vetélytársak. Annyi biztos, hogy a váltóban szerepelni fogok, a többit még nem tudom, valószínûleg a gyorsúszásban indulok. Kél hét múlva a felnõtt bajnokságot rendezik, ezután augusztusig edzünk keményen és következik az én korosztályom bajnoksága. Szeretnék idén még nagyon jó idõket úszni, és a válogatottban stabilizálni a helyem.Forrás: Fejér Megyei Hírlap