Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2004 Sok gyakorlással a jövõ sikereiért Papp Renáta elérte a célt, bár az érmek színösszetételével elégedetlen


Papp Renáta az ifjú fehérvári úszósport egyik ugyancsak fia tal kitûnõsége. Eddig sok érem jelezte, hogy igenis van „keres nivalója" a medencében, ám a legnagyobb sikerét a most hét végén Székesfehérváron meg rendezett serdülõ országos baj nokságon érte el: egy arany- és két ezüstérmet szerzett.
- A verseny elõtt, amikor számba vettem a lehetõségeket, az esélyeket, akkor két arany- és egy ezüstéremrõl ábrándoztam - mondta a 13 éves úszó. - Ám sajnos az 50 méteres pillangó úszás döntõjében "csak" a má sodik helyen végeztem.
- Min múlott?
- A rossz rajt döntött, amiatt lettem második,
- És a rossz rajt min múlik? - Talán azon, hogy nem gya koroltam eleget az edzésen ezt. Tanulság, aminek segítségével tovább lehet majd javulni...
- Értékelje az érmeit...
- A már említett 50 méterenA jövõ reménységének a csú csa „csak" egy megálló még 30,05-öt úsztam, annyit, mint a felnõtt ob-n is. Ha nem rontom el a rajtot, hanninc alá kerülhet tem volna. Százméteres pillan gón 1:04-gyel az eddigi legjobb idõeredményemet értem el, egy másodperccel maradtam le az országos csúcstól, megnyertem ezt a számot, úgyhogy elégedett vagyok. Kétszáz pillangón 2:20-at úsztam, s ez az ifjúsági Európa-bajnokság B szintjének felel meg.
- De gondolom, hogy így sem elégedetlen...
- így van. Még fiatal vagyok a hosszabb távhoz, ugyanis az erõnlétem még nem elég ehhez. De természetesen az idõ nekem dolgozik, sok gyakorlással a hosszabb távú számokban is elõrébb léphetek.
- Mik a következõ idõszak ko molyabb feladatai ?
Idén már nincs verseny, jö võre viszont mind a felnõtt ob-n, mind az ifi ob-n, illetve az ifi Eb-n is szeretnék helytállni.
- Elégedett vagyok a versenyzõnk eredményével - summázta a véleményét Dániel András, a Delfin-Lászlóvill SE edzõ je.

- Idén hozták be az egyrajtos verseny formát, így nem kockáztatják az úszók a ki zárás veszélyét, ezért ragadt be Renáta. 

A jó rajt élekor függõ is, s még van ideje ezt gyakorolni. E kitûnõ eredmény még nem lehet csúcs, ez egy megálló, ami nagyon fontos mind a gyerek, mind az edzõk szá mára. Remek úszó lehet belõle, a cél és a csúcs az ifjúsági Eb-re való kijutás, iletve az Eb-szereplés lehet.
Forrás: Fejér Megyei Hírlap