Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2006 A delfines csikócsapat érmeket gyûjtött Debrecenben ugrottak vízbeA delfines csikócsapat érmeket gyûjtött
Debrecenben ugrottak vízbe
Debreecen (sis) - A civis városban rendezték meg az idei rövidpályás úszó országos bajnokságot. Ezen Fejér megyébõl a Delfin-Lászlóvill SE és a Dunaferr SE csapata vett részt.

 
2006. november. 17. péntek | Frissítve: 2007. szeptember. 14. péntek | Szerzõ: Silye Sándor
 
A delfines csapatból hiányzott jónéhány klasszis versenyzõ, így Kerékjártó Tamás, és Flaskay Mihály,ugyanis a korábbi szövetségi kapitányi döntés értelmében indulnak a Helsinkiben megrendezésre kerülõ rövidpályás Európa-bajnokságon. A fehérvár ifjak szép eredményeket értek el, közülük is kiemelkedett a tehetséges Bordás Péter, aki a 200 méteres vegyes úszásban ezüstérmet szerzett. Hej, ha Kerékjártó Tamás is versenyez, akár két érem is juthatott volna Dániel András tanítványainak. Bordás tagja volt a 4x50 m férfi vegyes váltónak is, emellett 4 korosztályos csúcsot is úszott! A bronzérmes vegyes váltó tagjai Bordás mellett: Lakatos Roland, Lukóczki Károly, Várdai Attila. Lukóczki 100 m háton negyedik, 200 m háton hatodik, 1500 m gyorson a hetedik helyen végzett. Lakatos 100 m háton ötödik. Bordás 100 m vegyesen ötödik, 100 m pillangón hatodik. Pinczés Dorottya 200 m nõi pillangón hatodik, s ugyanezen a helyen végzett a delfinesek 4x50 méteren induló gyorsváltója is.
A dunaferresek két bronzéremnek örülhettek, a 4x50 m nõi vegyes váltó (Oláh Gerda, Nagy Vivien, Hornyák Judit, Miskovicz Zsusza), és a 4x50 m nõi gyorsváltó (Oláh, Bordás Beatrix, Hornyák, Miskovicz) állhatott a dobogó harmadik fokára. A férfiaknál Takács megnyerte az 50 m gyorsúszást, de ez csak egy futamnak, és nem bajnoki versenynek minõsült. A 100 m gyorson a legjobb idõvel jutott volna a döntõbe, de bemozdulás miatt kizárták a versenybõl. Kár.