Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 19. Péntek, Huba napja van.

Archívum - 2006 Német világcsúcs A magyaroknak a szerdai


Budapest - Az úszó Eb újabb versenynapján a magyaroknak nem termett babér, a sportág javát viszont szolgálja az új szédületes német világcsúcs a nõi 4x200 m gyorsváltóban.

Míg tegnap nem voltak igazán érintettek a magyarok az aranyszerzésben, addig szerdán sikeres délutánt tapsolhattak végig a lelátókat megtöltõ nézõk a Margitszigeten. Szerencsére akkor esõ is alig esett, versenyzõink és híveik fõleg az éremesõnek örvendhettek. Kovács Ágnes nyitotta meg bronzérmével a sort.

Ez a bronzérem számomra felért a gyõzelemmel! - jelentette ki boldogan a korábbi magyar olimpiai bajnok.

A jó sorozatot nem sokkal Ági sikere után folytatták a férfi vegyesúszók. Úgy látszik a mellúszó hölgy érme felszabadította a gátakat a többiek elõtt. Cseh László nagy fölénnyel magabiztos start-cél gyõzelmet aratott.

- A verseny nem okozott meglepetést, fantasztikus volt. Külön öröm, hogy Ke-rékjártó Tomi is ott volt a dobogón! - örvendezett az aranyérmes magyar.

Mi, fehérváriak is örültünk, hiszen Kerékjártó Tamás bronzérmet szerzett. Bár a szakvezetõk - Kiss László szövetségi kapitány, Dániel András egyesületi edzõje -bíztak benne, de a realitásnak a 4. helyet tartották.

- Már ezért érdemes volt megszületni! - kiáltotta boldogan világgá "Karika".

- Nem csalódott kicsit, hogy a megmérhetetlen három századmásodperccel maradt el az ezüstéremrõl?

Balszerencsés vagyok a századmásodpercekkel, hiszen korábban, éppen a rövidpályás Európa-bajnokságon az ezüstérmem bánta a "rövid" kezemet, mint most, akkor is a dobogó harmadik fokára állhattam. De a budapesti Eb életem legnagyobb sikere! Bogiatto ennyivel elém nyúlt, mit tegyek. Vegyük úgy, visszaadta azt a különbséget, amivel a selejtezõben meg elõztem Nagy Pétert.

- Pici "holtjáték" után újra felfelé ível pályája?

- Igen. Köszönhetõen a Dániel Andrással kidologozott új szemléletû edzésprogramnak.

- Most "csak" úszott, vagy taktikázott is?

- A mai okos úszás volt, szemben a kedd reggeli unintelligens versenyzéssel. Minden úszásnembõl azt a 80-90 százalékot próbáltam kihozni, amitõl még a végén lehet hajrázni. Ez talán sikerült is. A mellúszásom picit gyengébb. Bogiatto meg kiemelkedik ebben az úszásnemben, így hatványozottan jelentkezett a probléma emiatt, de ma ezzel sem volt gond.

Tegnap délelõtt Boulsevicz Beatrix megjavította országos csúcsát 100 m pillangón. A régi rekord 59.70 másodperc volt, az új pedig 59.64. amellyel futamát megnyerte, az összesítésben a hatodik legjobbként került tovább. Ugyancsak továbbjutott Kovács Ágnes 200 m mellen. Vele tartott a 16-os mezõnybe Bor Katalin is. A férfi 100 m gyors selejtezõjében kiesett Zubor Attila, miként a dunaújvárosi Takács Krisztián is. Még egy megyei úszó volt érintett, 1500 méteren a fiatal, tehetséges Varró Gergõ, a Hullám '91 UVE versenyzõje, de õ sem jutott tovább. A csattanó: a nõi 4x200 méteres gyorsváltó (Hosszú Katinka, Lipcsei Krisztina, Nagy Réka és Verrasztó Evelyn) új országos csúccsal az esti finálé ban újra úszhat.

Délután a Schellenberg, Wels német duó nyerte a férfi-ak 3 méteres szinkronmûugró számát. A francia Manaudou a 800 m gyors után 200 vegyesen is gyõzött, sõt késõbb a 100 m nõi háton is. Boulsevicz Beatrix országos csúccsal jutott a 100 m pillangó. Kovács Ágnes a második legjobb eredménnyel a 200 m mellúszás fináléjába. Szolid balhé: a lengyel Kuczko nyerte a férfiak 200 méteres mellúszó-számát, bár az olasz Facci ért elsõnek a célba, de szabálytalan "delfinezésért" kizárták. Szepesi Nikolett 6. 100 m háton, Korzeniowski (lengyel) gyõzött a férfi 200 m pillangón. Meeuw a férfi 50 méteres hátúszószámban. A végen csattant az ostor, a Dallmann. Samulski. Steffen, Liebs német staféta 7:50,82 perces világcsúccsal szerezte meg az aranyérmet a 4x200 méteres nõi gyorsváltóban. A Hosszú. Lipcsei, Nagy, Verrasztó összetételû magyar csapat a 8. helyen végzett.Forrás: Fejér Megyei Hírlap