Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2007 A székesfehérvári úszó, Bordás Péter 17 évesen robbant a felnõttek közé Fiatalként is felnõtté váltA székesfehérvári úszó, Bordás Péter 17 évesen robbant a felnõttek közé
Fiatalként is felnõtté vált
Székesfehérvár (sis) - Bordás Péter, a Delfin-Tiffer 21 SE úszója 17 évesen megnyerte élete elsõ felnõtt baj-noki aranyérmét. Ez a fiatalembertõl bravúr volt a javából!

 
2007. november. 23. péntek | Szerzõ: Silye Sándor
 
Bordás Péter 17 évesen felnõtté lett Debrecenben, a rövidpályás felnõtt bajnokság 100 méteres vegyes úszó számában nyert aranyérmével, de mindenképpen dicséretes a 200 m vegyes úszásban és a 100 m pillangón szerzett bronzérme.
- Örülök is neki, hogy idõ elõtt sikerült felnõtté válnom. Edzõmmel, Dániel Andrással végzett felkészülésünk jól sikerült, ennek tudható be a siker. Mindenki, így a szövetségi kapitány is gratulált, és együtt örültünk az eredményeimnek - mondta az ifjú.
Vajon milyen lehet az erõnléte? Mondja, korához képest erõsnek érzi magát, de tudja: a felnõttek között még lesz pótolni valója. Ezért lehetett, hogy a hosszabbik vegyes úszásban csak a harmadik lett? Fel is derült rögtön az arca ezt hallván, merthogy számára külön öröm, hogy Cseh László és klubtársa, a szintén delfines Kerékjártó Tamás mögött harmadikként nyúlhatott a célba. Péter az erõnlét kapcsán megjegyzi, hogy a rövidebbik vegyes számot szinte neki találták ki, mert pörög, megy, a kétszázba még bele kell érnie, tehát nem az erõnléti hiányossága miatt nem végzett elõrébb, tudomásul vette: két klasszis elõzte meg. Amúgy a vegyes úszás bonyolult, összetett feladat, az ebben a számban úszónak van erõs, és gyengébb úszásneme. Vajon Bordás Péter esetében mi ez?
- A pillangó az erõsségem, ezt jelzi, bronzérmet szereztem 100 méteren, nincs gondom a hátúszással és a gyorssal sem, a mellúszás a gyengém. De ez magyar betegségnek számít a vegyes úszásban.
Bordás Péter a decemberi debreceni rövidpályás Eb-n 100 vegyesen és 100 pillangón indul az ország színeiben. Nagy feladat vár rá, reálisan annyit mondott, hogy a középdöntõig szeretne eljutni. Aztán pontosít: törekszik eddigi legjobbját elérni, és majd ott kiderül, ez mire lesz elég? Az esztendõt tekintve a felnõtt ob érmei mellett az ifi Eb-n Antwerpenben bronzérmet szerzett a vegyes váltó tagjaként, és a 200 m vegyes úszó döntõben a 7. lett. Ami a jövõ évét illeti elmondta: szeretne még jobb eredményeket, mint az ideiek.
Nem kis feladat...
- Bordás Péter a világranglistán a 15., ez pedig magáért beszél. Mind a három számban remekelt, a 100 vegyesnél Kerékjártó Tomi végig izgult Péter sikeréért, majd a gyõzelme után mondta is: megvan az utódom! - jelentette ki Dániel András, a Delfin-Tiffer 21 szakvezetõje.