Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 19. Péntek, Huba napja van.

Archívum - 2007 A váltónak nem volt esélye az aranyra, meg arra sem, hogy elveszítse az ezüstöt - így Dániel András (Delfin-Tiffer 21)Megyei aranyak, ezüstök, bronz az úszó ob-n
Csillagos ötös a megye úszóinak
Budapest (sis) - Tegnap ismét nagy napja volt a megye úszóinak az országos bajnokságon: egyesületeink két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

 
2007. július. 28. szombat | Frissítve: 2007. szeptember. 14. péntek | Szerzõ: Silye Sándor
A két aranyérmet a Dunaferr-DVSI ifjai, Takács Krisztián és az ifi Európa-bajnok Bordás Beatrix szerezte, az ezüstöket a Delfin-Trffer 21 versenyzõi, Kerékjártó Tamás, illetve a 4x200 méteres férfi gyorsváltó nyerte, míg az egy bronz Fodor Kata, a Hullám 91 UVE úszója nevéhez fûzhetõ. A férfi 100 méteres pillangó fináléját Cseh nyerte, a nyolcas, surranó pályán beúszva a középen a fiatalokra figyelõ Kerékjártó Tamás elõtt. A dunaújvárosi Takács ebben a számban a 7. helyen ért célba. A 100 nõi gyorsúszó számban Verrasztó Evelin gyõzött, az újvárosi Miskovicz Zsuzsa a hatodik. A 100 férfi mellúszásban két delfines szerepelt a döntõben, Bordás Péter a 6., Lukoczki Károly a hetedik lett. Négyszáz gyorson Varró Gergõ(HUlám 91 UVE) az ötödik, a delfines Kiss Boldizsár a nyolcadik. A nõk 100 méteres hátúszó számában Maxim Dóra (Delfin-Triffer 21) az ötödik. Kétszáz férfi háton ismét két delfines finálézott, Povázsai Zoltán a hatodik, Király Attila a hetedik helyen csapott a célba. Ezt követõen szólították az 50 m nõi pillangó döntõjének a mezõnyét, ebben a számban Bordás Beatrix (Dunaferr-DVSI) lett a magyar bajnok, klubtársa Hornyák Judot a hetedik. Bár az idõmérõ elromlott, de Bordás magabiztosan gyõzött. Miként az 50 m férfi gyorsban a dunaújvárosi Takács Krisztián is, ezen a rövid távon majd egy másodpercet vert rá Cseh Lászlóra jelezve, hogy az úszó fenomén sem verhetetlen. Nyolcszáz nõi gyorson Fodor Kata bronzérmet szerzett. Egy váltószámot rendeztek még tegnap, a 4x200 méteres gyorsváltót, amelyben a Kõbánya SC diadalmaskodott, a Delfin-Tiffer 21 együttese (Kerékjártó, Kiss B., Bordás P., Povázsai) a második, a Hullám 91 (UVE) csapata (Menyhárt, Gyurkó, Sebestyén, Varró) a negyedik, a Dunaferr-DVSI (Takács, Szabó, Füzessy, Sincki) a hatodik helyen végzett.
Így látták a nap érmes helyezéseit a szakvezetõk.
- Csalódás lett volna, ha nem a mienk ez a két aranyérem. Takács imponáló módon gyõzött Cseh elõtt. Krisztiántól várunk még érmeket az ob-n, Beától pedig azt, hogy 100 pillangón olyan eredményt érjen el, amellyel bekerülhet a vegyes váltó válogatottba - vélte Berzánovics Éva (Dunaferr-DVSI).
- Kerékjártó jól úszott, sajnos Cseh még jobban, kiemelkedtek a mezõnybõl. A váltónak nem volt esélye az aranyra, meg arra sem, hogy elveszítse az ezüstöt - így Dániel András (Delfin-Tiffer 21)