Dániel András, az egyesület vezetõje értékeli csapata évét. Edzõivel - Hir Lászlóné, Bodor Rita, Richtarich Regina, Beliczainé Heincz Andrea, Ráczné Nagy Krisztina - nem volt sikertelen az év, bár sérülések, betegségek is hátráltatták õket.
-Az egyesületi rangsorban, a pontversenyben az 5. helyen végeztünk, ez pedig elõrelépés. Idén már márciusban megkezdõdtek a versenyek, Melbourne-ben volt a vb. Itt Kerékjártó Tamás élete legjobb vb-eredményét érte el, 200 m vegyesúszában a 6. lett, négyszáz vegyesen hozzátett egy sikeres 8. helyet. -mondta a szakember. Ami az országösbajnokágokat illeti, nagy és rövidpályán egyaránt érmek sorát szerezték.
- Örömmel tölt el a hosszú pályás ob-n elért 6 második helyünk és az egy bronzérmünk. Kerékjártó ezüstérmes lett 100 és 200 m pillangón, 200 m vegyesen, a Delfin-Tiffer 21 gyorsváltója Povázsai Zsolt, Kiss Boldizsár, Bordás Péter, Kerékjártó Tamás összetételben, ugyanez a csapat 4x200 méteren szintén a második helyen ért célba, a 4x100 vegyes váltó - Bordá, Flaskay Mihály, Kerékjártó, Povázsai - ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel. Rövid pályán Debrecenben Flaskay nyert 50 m mellen, de ez kevésnek bizonyult az Eb részvéteihez, végül mégis indulhatott, de nem juttott a középdöntõbe. Bordás elsõ lett 100 m vegyesen, ez szép a fiatal versenyzõtõl. Kerékjártó második 200 m vegyesen, ugyanitt Bordás harmadik. A 4x50 m vegyes váltó (Bordás, Kerékjártó, Flaskay, Lukóczki) is bronzérmet szerzett, miként Kerékjártó a 200 m pillangón. A 4x50 m nõi vegyesváltó (Maxim Dóra, Kiss Adél, Pintér Dorottya, Bársony Bernadett) is letette névjegyét a bronzéremmel. - Ez szép, de Flaskay esetében az úszó tudását figyelembe véve nagy pályán is arany lett volna várható tõle.
- Igen, de sokan nem tudják, hogy miután Misi befejezte az egyetemet, dolgozó emberként versenyez, ez pedig nem ugyanaz, mint a fõállású sportoló esete. És ne feledjük el. hogy Kerékjártó is furcsa helyzetben van: az õ számaiban úszik Cseh László, aki nem csupán itthon, de a világban is verhetetlen. Karika is csak ritkán tud elé kerülni, idén ez sikerült, 200 m pillangón országos csúcsot úszott.

A Delfin Tiffer 21 a magyar úszósportot segítette, amikor a bajba került FTC versenyzõit átvette. A zöldfehérek rendbe jöttek, így most többen "hazamennek".
- Természetesen segítettünk. Öröm, hogy támogahattuk munkánkkal Bordás, Lukóczki pályáját.

Örök kérdés: mi lesz a jövõvel, törnek elõre a fiatalok?
- Pekingig marad a felnõtt csapat, mögöttük ott van a következõ olimpiász nemzedéke. Válogatottjaink: Kerékjártó, Bordás,Flaskay. Kiss Boldizsár, Kiss Adél mögött ott sorakozik az új nemzedék, akik késõbb átvehetik a váltóbotot: Maxim, Pinczés, Csurgai Horváth Gergely, Horváth Márton, Szalók Máté, Körösi Norbert, Mogyorósi Márton, Nyikos Roland, Fekete Ferenc, Fekete Kristóf, Csanádi Zsombor, Ispaits Viktória, Schaffer Kata, Zsédely Gréta, Rosta Dániel, Róluk sokat hallunk majd, sok sikert, és örömöt szereznek.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap