Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 19. Péntek, Huba napja van.

Archívum - 2007 Kerékjártóra az ob és a debreceni Eb vár még Melbourne után hazai pályánKerékjártóra az ob és a debreceni Eb vár még
Melbourne után hazai pályán
Székesfehérvár (sis) - Ebben az esztendõben is számos nagy esemény vár legjobb úszóinkra. Akik korán kezdték az esztendõt, hiszen már túl vannak a világbajnokság nehézségein. És már nincs megállás.

 
2007. április. 10. kedd | Frissítve: 2007. szeptember. 14. péntek | Szerzõ: Silye Sándor
 
Véget ért az év legnagyobb úszó erõpróbája, a Melbourne-ban megrendezett 2007. évi hosszú pályás úszó világbajnokság. Ezen a magyarok felemásan szerepeltek, az elmúlt évi Margitszigeten megrendezett Eb-hez képest kevesebb volt az érmek, a jó helyezések száma. De ne feledjük: Melbourne nem a hazai pályát jelentette Cseh Laciéknak, kevesebben is startoltak ott, mint Budapesten, és a világbajnoki mezõny sokkal erõsebb a kontinens viadalénál.
A székesfehérvári úszósportot a Delfin-Lászlóvill SE kitûnõsége, a vegyes úszó specialista, a tavalyi Európa-bajnokság bronzérmese, Kerékjártó Tamás képviselte. A Karika becenévre hallgató úszó fõ számában, a 200 méteres vegyesúszásban a 6. helyen ért célba, a hosszabbik vegyesen, a 400 méteren döntõbe jutott, és 8. lett, míg pillangóúszásban 200 méteren túllépett az elsõ körön, de nem indult az elõdöntõben.
- Tamás ebben a számban 2 másodpercet javított saját legjobb eredményén, ez pedig azt jelentette, hogy Cseh Laci országos csúcsát adta át a múltnak. Megbeszéltük az úszóval, hogy a 200 méter vegyes miatt ne folytassa a pillangót, tartalékoljon arra a számra, ahol akár a döntõbe is juthatott. Megérte, mert másnap a 200 vegyesen az elõfutamban megúszta addigi legjobbját, a döntõben még tovább faragott az idõeredményén. Úgy vélem, a 6. helye nem csupán az õ, vagy Székesfehérvár, de az egész magyar úszósport szempontjából kiemelkedõ teljesítmény. Ezt Kiss László szövetségi kapitány is többször kiemelte, hangsúlyozva, hogy hibátlanul úszott. A kapitány örömének adott hangot amiatt, hogy Kerékjártó már biztos olimpiai résztvevõ, hiszen három számban is teljesítette az olmipiai kvótát - mondta Dániel András, a Delfin-Lászlóvill SE szakvezetõje versenyzõjérõl.
- Hallatlanul boldog voltam amiatt, hogy végre áttörtem a bûvös 2 perces álomhatárt. Ez részemre tényleg beteljesült álom volt, mivel régóta kacérkodok már a 2 perccel. Ráadásul Melbourne-ban életem legjobbját úsztam többször is. Külön köszönet érte Dániel Andrásnak és Székesfehérvár városának - jelentette ki diplomatikusan a versenyzõ.
Az idei hogyan továbbról ismét Dániel András beszélt:
- A következõ nagy megmérettetés az országos bajnokság lesz Budapesten. Szeretnénk, ha ott Tamás megszorítaná Cseh Lacit. Úgy vélem, az ob-n 200 m vegyesen és 200 m pillangón is okozhat további meglepetéseket. Debrecenben lesz a rövid pályás Eb, ahol szeretnénk ismét nemzetközi sikereket elérni, de ennek esélyeirõl még korai lenne beszélni. Sok biztatást kaptunk a várostól Melbourne-ban, jól esett ez a távolban, és nagy öröm volt, hogy ezt sikereinkkel tudtuk meghálálni.