Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2007 Országos úszóbajnokság, Pinczés Dorottya ,Maxim Dóra,Karika (Kerékjártó Tamás - a szerk.) Povázsai Zoltán ,Kiss Boldizsár , Bordás PéterAz úszó felnõtt ob döntõinek elsõ napján két érem jutott Fejérnek
Ezüst és bronz
Székesfehérvár - Tegnap délelõtt már érmekért küzdöttek a résztvevõk az országos úszóbajnokságon. Az elsõ napi finálékban, középdöntõkben a megye mindhárom egyesülete érdekelt volt.
Delfin-Tiffer 21: Pinczés Dorottya ,Maxim Dóra,Karika (Kerékjártó Tamás - a szerk.) Povázsai Zoltán ,Kiss Boldizsár , Bordás Péter
2007. július. 27. péntek | Frissítve: 2007. szeptember. 14. péntek | Szerzõ: Zsohár Melinda, Kovalcsik Katalin
 
A Széchy Tamás Uszoda reggel megtelt - úszókkal. Hiába, a finálék eme korai idõpontja a nézõknek még szokatlanok. Pedig a versenyzõk megérdemelték volna a nyilvánosságot, igaz, a szakvezetést az érdekelte elsõsorban, hogy az úszók szokják az olimpia körülményeit, és mivel magyar idõ szerint ott is reggel lesznek a döntõk, így itthon is ekkor kezdték meg az aranycsatákat.
- Bár az aktuális magyar bajnokság mindig nagy verseny, és idén még lesz Debrecenben rövidpályás Európa-bajnokság, majd jövõre Hollandiában rendes Eb, azért figyelõ tekintetünket már most Pekingre vetjük - mondta Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya. - Tetszett tegnapelõtt a 4x200 méteres férfi gyorsváltó nagy országos csúcsa ellenfél nélkül is, amit még lehet tovább javítani az olimpiáig, mert addig négy csapat is megelõzhet bennünket. Ami a Fejér megyeieket illeti: Karika (Kerékjártó Tamás - a szerk.) tegnap remekül úszott a váltóban, a dunaújvárosi Takács is jól mozgott, õk ketten biztos válogatottaknak tûnnek, de még lehetnek a nemzeti csapatnak más tagjai is Fejérbõl.
Az ifjú Povázsai Zoltán (Delfin-Tiffer 21) a férfi 200 méteres gyors fináléjában az 5. helyen végzett, de szabálytalan rajt miatt kizárták. Klubtársa, Kiss Boldizsár a 7. lett. A 200 m nõi pillangó fináléja elõtt láthatóan igencsak izgult a delfinesek 17 éves reménysége, Pinczés Dorottya. Pedig nem volt miért idegeskednie, hiszen a harmadik legjobb idõeredménnyel került a döntõbe. Végig jól úszott, õrizte a harmadik helyét, de hiába, mit tesz a rutin hiánya, az utolsó métereken rosszabb benyúlással lemaradt a dobogóról, de a 4. helye így is dicséretes! Boulsevicz Bea gyõzött, a Dunaferr-DVSI versenyzõje, Oláh Gerda a nyolcadik.
- Alighanem meglepetést keltett Dóri azzal, hogy végig a harmadik helyen úszott. Remélem, hamar megszokja a dobogó közelségét, és rövidesen fel is áll arra - vélte szakvezetõje, Dániel András.
A férfi 400 vegyest Cseh esélyeshez méltón nyerte, a delfines Pták Olivér (Delfin-Tiffer a nyolcadik helyen ért a célba. A döntõk sorát (már amelyekben a Fejér megyeiek érintettek voltak) a váltószámok zárták. A 4x100 m férfi gyorsváltóban, soraiban a gyorsúszóbajnok Cseh Lászlóval, a rajtkõre álló Kõbánya SC, és a Delfin-Tiffer 21 vívott külön versenyt. A negyedik emberek - Cseh és Kerékjártó - szédületes meccset vívtak , jobb benyúlással Cseh és a Kõbánya vihette haza az aranyat. A fehérváriak Povázsai, Kiss,Bordás Péter, Kerékjártó csapata ezüstérme szépen csillog. Ebben a számban a Dunaferr-DVSI Sincki, Szabó, Füzessy, Takács összetételû csapata ötödik, a Hullám 91 UVE (Gyurkó, Varró, Menyhárt, Sebestyén) a hatodik. A 4x200 m nõi gyorsváltóban a Kõbánya SC nyert, a Dunaferr-DVSI együttese (Oláh, Hornyák, Bordás, Miskovicz) bronzérmes, a Delfin-Tiffer 21 (Pinczés, Kiss Bársony, Maxim Dóra) a hatodik.