Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2007 Új Módi - döntök délelõtt


Mától: pekingi idõbeosztás az országos úszóbajnokságon
Új módi: döntõk délelõtt
Székesfehérvár (sis) - Ma kezdõdik a fõvárosban a legnagyobb honi úszóviadal, a magyar bajnokság. A világban is elismert sztárok, bajnokok versenyeznek, köztük Fejér megyeiek.

2007. július. 25. szerda | Frissítve: 2007. szeptember. 14. péntek | Szerzõ: Silye Sándor


nyomtatás nyomtatás küldés e-mailban Küldés e-mailben A+ A- Megosztom


Négy-öt felnõttcsúcsot vár Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya a Komjádi uszodában szerdától vasárnapig zajló, Széchy Tamás emlékére kiírt idei T-Mobile országos bajnokságon, amelyen a jövõ évi pekingi olimpia menetrendjéhez igazodva délelõttönként tartják a döntõket.
Fejér megyét három egyesület képviseli, a Delfin-Tiffer 21, a Hullám 91 UVE és a Dunaferr-DVSI SE.
A Delfin-Tiffer 21 - mint az nevébõl is kitûnik - új névadóval vág a bajnokságnak. A delfinesek összesen 14 versenyzõvel 55 rajtot mondhatnak a magukénak. Kerékjártó Tamás, a tavalyi budapesti Eb bronzérmese 200 vegyes, 200 pillangó és a 200 gyorsúszó, és a váltó számokban indul, szakvezetõje, Dániel András az elsõ két számban dobogóra várja. Hogy tud-e nyerni 200 vegyesen Cseh László ellen az edzõ szerint megjósolhatatlan, mindketten a felkészülés közepette indulnak az ob-n. Flaskay Mihály erõs számában, az 50 m mellúszásban aranyesélyes. A három férfi váltóban (4x100 gyors, 4x200 gyors, 4x100 vegyes) dobogós helyeket remélnek a fehérváriak, ebbõl egy esetben a legfényesebb medál szeretnék, 4x200-on amúgy õk tartják az országos csúcsot. Dániel András szerint ugyancsak dobogóra esélyes Kiss Boldizsár(200 gyors, váltók), Povázsay Zoltán (100 gyors, váltók), de Pintér Dóra, Lukóczki Károly, Nagy Norman is hozhatnak két érmet. A pontversenyben a legjobb 5 közé várja új néven induló csapatát a vezetõ.
A másik fehérvári egylet, a Hullám 91 6 versenyzõt indít, és mint azt Sárdi András szûkszavúan elmondta, minden versenyzõjét a döntõbe, a dobogóra várja, név szerint Menyhártot, Sebestyént, Varrót, Gyurkót, Koóczot.
A Dunaferr-DVSI 4 nõi és 4 férfi versenyzõ képviseli. A dunaújvárosi úszósport országos bajnoki esélyeirõlKovács Józsefet kérdeztük. Az nyílvánvaló volt, hogy Takács Krisztián aranyozhatja be a Duna-partiak országos bajnoki szereplését. Krisztián fõ számában, az 50 gyors mellett rajthoz áll 100 gyorson, 50 és 100 pillangón, azokban a számokban, amelyekben dobogóra esélyes. Az ifjúsági Európa-bajnok, Bordás Beatrix a felnõttek országos bajnokságán sem akarja alább adni a dobogó felsõ fokánál. Hornyák Judit 50 és 100 m pillangón, míg Miskovicz Zsuzsanna 50 és 100 m gyorsúszásban lehet esetleg finalista Budapesten
Az országos bajnokság szerdán 17 órától 12 szám selejtezõivel indul, másnap pedig - akárcsak pénteken, szombaton és vasárnap reggel 9 órától a döntõkkel folytatódik. Csütörtök délelõtt 8, pénteken 11, szombaton 6, a zárónap pedig 13 versenyszámban hirdetnek gyõztest.