Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2007 Újabb jó év után Mérlegen a Delfin-Lászlóvill SE úszóinak 2006-os eredményei


Székesfehérvár - A megye úszóegyesületeinek évértékelõjét a Delfin-Lászlóvill SE csapatával kezdjük. A deffinesek 2006-ban is jó eredményeket mondhattak magukénak.

Dániel András, az egyesület vezetõje, szakvezetõje elöljáróban kijelentette: az elmúlt években minden alkalommal azt mondhatta, ilyen jó évet még sohasem zártak, és szerinte ugyanez igaz 2006-ra is. Versenyzõik valamennyi korcsoportban jeleskedtek mind a seregszemléken, mind a bajnokságokon. A Delfin-Lászlóvill SE-ben 390 gyerek sportol, a csoportokkal Dániel András mellett 4 fõfoglalkozású edzõ foglalkozik (Beliciayné Heinét Andrea.HirLászlóné.Richta-rích Regina, Bodor Rita). Az utánpótlásnevelõ munkájuk más szakosztályokban is kamatozik, aki nem bírja az úszás monotonitását, tárt karokkal fogadják a vízilabdázók, a szinkronúszók, a kajakkenusok, az öttusázók. A szakvezetõ szerint példaértékû az együttmûködésük a Fehérvár Póló SE-vel.

Ami az úszók eredményességét illeti: a különbözõ hazai és nemzetközi viadalokon 150-en álltak rajthoz, az országos rangsorban az elsõ hat közöli található a különbözõ korosztályokban Kiss Adél, Körösi Norbert, Bordás Péter, Várdai Attila, Csurgat Horváth Gergely. Lukóczky Károly, Király Attila, Lakatos Roland, Madár Marcell, Horváth Márton, Szálak Máté, Pinczés Dorottya,Madár Éva, Kerékjártó Tamás, Flaskay Mihály, Kiss Boldizsár, Kolozár Dávid, Gáspár Zsolt, Batházi Tamás. Tavaly az országos seregszemléken, bajnokságokon 86 számban került delfines a döntõbe, és 37 érmet szereztek.

Kiemelkedett a 2006-os versenyek sorából a budapesti Európa-bajnokság. Kerékjártó Tamás hajszállal lemaradva az ezüsttõl bronzérmet szerzett a 200 méteres vegyes úszásban, Flaskay Mihály a pontszerzõ hatodik helyen ért a célba. Kerékjártó és Kiss Boldizsár tagja volt a szakállas csúcsot a múltnak átadó 4x200 méteres gyorsváltónak. Kerékjártó Helsinkiben, a rövidpályás Eb-n is bronzérmes volt fõ számában. Kerékjártó és Flaskay mellett válogatottjuk az ifiknél Bordás, az úgynevezett Eyof keretben pedig Várdai. Nem csupán örömeik voltak tavaly, Gáspár Zsolt jelentett csalódást a számukra, hozzáállása miatt nem élt a lehetõségeivel.

Az önkormányzat eddigi támogatása mellett remélik, közös erõfeszítésük a város hírének emelésében továbbra is töretlen marad.

- Idén három csoportba sorolhatom az ránk váró feladatokat. Melbourne-ben márciusban lesz a vb, erre Kerékjártó biztosan utazik, Flaskay-ra még vár egy "meccs" ahhoz, hogy elnyerje a kapitány bizalmát. Karikát az elsõ 6 közé várom, ha Flaskay indulhat, 50 m mellen nem tartom elképzelhetetlennek az érem szerzését sem tõle, hiszen tett már ilyet vb-n. Az országos bajnokságokon szeretnénk megismételni, vagy akár felülmúlni a tavalyi teljesítményünket. Az év végén Debrecenben lesz a rövidpályás úszó Eb, jó lenne az elmúlt évi hazai Eb-sikeret megúszni, 4-5 delfines úszó indulását várom. Jó évek vannak mögöttünk, idén sem akarunk ezeknél rosszabbat - mondta Dániel András.
Forrás: Fejér Megyei Hírlap