Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2009 A felnõtté lett ifjú A fehérvári serdülõ úszó felnõtt országos magyar bajnoki érme


Székesfehérvár -A Delfin-Tiffer'21 ifjú, tehetséges versenyzõje már bekopogtatott a felnõtt lét kapuján a rövidpályás úszó ob-n.

Csurgai Horváth Gergely, az egyesület ifjú tehesége még a serdülõ korosztályhoz tartozik, de a felnõtt rövid­pályás országos bajnokságon szerzett váltó bronzérme mél tán avatja immár felnõtté.

- "Kicsiként" az a tény, hogy a felnõttek között versenyezhettem, nagy kihívás volt a számomra, ugyanakkor az elért eredmény nagy siker. Szerencsére a felnõttkorú tár sak bizalmát éreztem, élvez tem, tanácsokkal láttak el, és motiváltak a minél jobb eredmény elérésben. Persze ennek ellenére izgultam a rajt elõtt. Most, hogy már érmesnek mondhatom magam a nagyok között, elsõsorban magammal ez pedig a magyar bajnoki cím vagy a dobogó, de az Arany Üstön, vagy augusztusban a korosztályos ob-n kell majd elõször bizonyítanom. Persze, hogy nyerni szeretnék, de tudom, ezért sokat kell még dolgoznom. Titkos vágyam is van, mégpedig az, hogy a hazai eredményeimnek köszönhetõen jussak el a -nem zetközi versenyekre - jelentette ki az ifiú.

- Gergõt nagyon tehetsé gesnek tartom, gyerekora óta nálam úszik. Még a hosszabb távokon jó, ami tudatos, mert ahogy öregszik, úgy válnak rövidebbé az úszott távok. A százhalombattai váltó szá mok rövid távjainak sikerével megelõzte a szakmai elvárá sokat, így gyorsítható a fejlõ désének üteme - vélte ver senyzõjérõl Dániel András, az egyesület szakvezetõje.Forrás: Fejér Megyei Hírlap