Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 19. Péntek, Huba napja van.

Archívum - 2009 Rácz Ákos a székesfehérvári klub versenyzõjeként akar kijutni a világbajnokságra Az Európa-bajnok terveiRácz Ákos a székesfehérvári klub versenyzõjeként akar kijutni a világbajnokságra
Az Európa-bajnok tervei
Székesfehérvár - A Delfin-Tiffer 21 úszócsapata sikeresen szerepelt a tavaly év végi rövidpályás úszóbajnokságon. Ekkor mutatkoztak be a delfinesek frissen igazoltjai is.

 
2009. január. 27. kedd | Szerzõ: Silye Sándor
 
Nagy Pétert már korábban bemutattuk, ezúttal Rácz Ákost ismerhetik meg, aki egy ezüst- és két bronzérmet szerzett Fejér székhelyének.
- Az, hogy fõvárosi klubból vidékibe igazoltam, sem elõre-, sem pedig visszalépés nem volt, ez csak egy igazán jó lépés volt a részemrõl. Ami a bemutatkozó versenye-met, a rövidpályás ob-t illeti, elégedett is voltam, meg hiányérzetet is éreztem, ugyanis 50 m pillangón 8 századdal, 100 m mellen pedig 3 tizeddel maradtam le - mondta.
- Mi az ön erõssége?
- A sprint, az 50 m mell, pillangó és gyorsúszó számok. Mielõtt kérdezi: a fordulóval semmi gondom nincs, bezzeg a visszaúszással...
- Mi volt korábban a legjobb eredménye?
- Ifjúsági Eb-aranyérmet nyertem 200 m mellúszásban, a rövidpályás Eb-n 10. lettem szintén 200 m mellen.
- Közben megöregedett?
- Nem, de a felnõtt mezõny egészen más. Idén szeretnék kijutni a világbajnokságra, és ott az 1-16. hely valamelyikén akarok végezni 50 és 100 m mellúszásban, ami a nemzetközi mezõnyt illeti. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ehhez teljesítenem kell a szintidõt, mégpedig a magyar bajnokságon, amely versenynek Eger ad majd otthont, és ott 50 m pillangón, 50 és 100 m mellen az 1-3. helyen akarok végezni.
- Miért érte meg váltani?
- Tényleg megérte, és ezt a néhány hónap itt töltött idõ ismeretében is elmondhatom. Székesfehérváron sokkal jobbak az edzések, jobb a csapat, mint volt korábbi helyemen. Fontos a jó közösség az edzéseken és a versenyeken is, jó csapat nélkül rossz a hangulat, és nem lehet jól úszni. Kapok is, meg igyekszem adni is, például a váltószámokban, vagy az egyéniekben.
- Ákos élversenyzõje lehet a Delfin-Tiffernek, remélem, hogy rövidesen azt a Rácz Ákost látjuk Fehérváron, aki korosztályos Európa-bajnokságot nyert. Erre minden adottsága, objektív lehetõsége meglesz. Kíváncsian várjuk a márciusi cikluszáró versenyt, ott már megmutathatja oroszlánkörmeit - ígyDániel András szakvezetõ.