Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2009 Úszás: éremhalom Egerbõl


Eger - Bár a felnõttkorú úszók már a jövõ évi nagy versenyekre készülnek, de az utánpótlásban érintettek még versenyeznek,köztük fehérváriak is.

Heves megye székhelye a hazai úszó- és vízilabdasport egyik fellegvára, utánpótlásbázisuk példa értékû. Miként a hétvégén az Agria Sprint elnevezésû országos versenyen rajtkõre álló mindkét székesfehérvári klubé is. Az országos megmérettésû viadalon nagy mezõny gyûlt össze, és a fiatalok az 50 méteres számokban mérettetek meg. A megyeszékhely mindkét egyesülete képviseltette magát, és a fehérvári úszók jó néhány dobogós helyezést értek el. Az eredmények a következõk voltak.

Delfin-Tiffer 21: a 8 évesek mezõnyében Kiss Domi-nik Dárius gyõzött pillangón, hátúszásban és gyorsúszásban. A 10 éves Fekete Ferenc a korosztályos bajhokságon nyert négy aranya után most bronzérmet szerzett mellen és gyorson. A 11 éves Csanádi Zsombori, lett háton, 3. gyorson, A 12 éves Fekete Kristóf nyert mellen. Kiss Adél a 14 évnél idõsebbek közt elsõ pillangóban, második háton, harmadik mellen és gyorson.

A Hullám '91-bõl a 11 éveseknél Szalay Viktória gyõzött a mellúszásban. A 12 évesek között Sebestyén Dalma "aranyos" 50 mellen, ezüstérmes 50 pillangón, bronzérmes háton és gyorson.

 

A Delfin ifjú dobogósai

Pécs - -A Delfin-Tiffer 21 utánpótláskorú úszói a hét végén, mint arról már beszámoltunk. Egerben úsztak és értek el szép sikereket, de Pécsen is rajthoz állt egy másik csapatuk. A Mecsakaljáról 4 éremmel tértek haza: 50 m gyorson Kertész Korina elsõ, Ács Barbara második lett. Ugyanezen a távon háton Kertész Korina aranyérmes. Horváth Amanda bronzérmes. A fiúknál 50 gyorson Nagy Maximilián hajszállal maradt le a dobogóról. 4. lett.

 
Forrás: Fejér Megyei Hírlap