Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2011 Debrecen - A Széchy Tamás emlékére rendezett országos bajnokság második napján a szerdaihoz hasonló, szép sikerekben reménykedett a megyei úszótársadalom.Debrecen - A Széchy Tamás emlékére rendezett országos bajnokság második napján a szerdaihoz hasonló, szép sikerekben reménykedett a megyei úszótársadalom.

 
2011. június. 23. csütörtök | Szerzõ: Tóth Bence
 
Miután a nemzetközi szövetség (FINA) által elõírt idõt, az úgynevezett olimpiai szintet is meg lehet úszni Debrecenben, nem csodálkozhattunk, hogy világsztárok egész sorának részvételével rendezik a megmérettetést. A megyei úszók olyan illusztris úszók társaságában ugrottak vízbe, mint a háromszoros olimpiai ezüstérmes Cseh László, aki az elsõ napon háromszor állhatott fel a dobogó legfelsõ fokára. 
Az idei ob elsõ fehérvári érme Hajnal Erika nevéhez fûzõdik, a Delfin SE úszója nagy küzdelemben szerezte meg a második helyet:
- Meglepett, nem számítottam rá, fõleg, hogy  400 méter vegyesen neves ellenfelekkel úszhattam együtt. Azt tudtam, hogy Jakabos Zsuzsanna behozhatatlan, így rá nem is koncentráltam  mondta a ma  800 méter gyorson rajthoz álló Hajnal, aki ezen a számon arra ügyelt, hogy erejét jól beosztva, a megfelelõ ritmusban ússzon. Mint utóbb kiderült 9. lett, de neki az 1500 a fõ száma. Csapattársa Nagy Réka az ötödik helyet szerezte meg a 800 méter gyors mezõnyében, mindössze négy másodperccel lemaradva az elõtte célba érõ Jakabos Zsuzsannától. A számot egyébként,  igazolva a papírformát a hazaiak kedvence Risztov Éva nyerte meg.    Kiss Adél 50 m pillangón hatodikként ért célba.
Dániel András, a Delfinesek szakvezetõje szíve szerint lányaitól egy harmadik hellyel kalkulált, de  reálisan nézve az igen erõs mezõnyben a negyedik hely is elismerésre méltó. A szakvezetõ lapunknak adott értékelésében elmondta, hogy reális eredmények születtek.  Nagy Péter csütörtökön háton  bizonyított, a 200 méteres távon fegyelmezetten úszva a negyedik helyen ért célba. A 4x200 méteren a Delfinesek (Nagy Péter, Fekete Ferenc, Csanádi Zsombor, Fekete Kristóf)  gyorsváltója pedig a hetedik helyet szerezte meg. 
 Takács Krisztián az 50 méter gyors sikeréért mindent alárendelt, a sûrû program miatt még a 100 m pillangótól is visszalépett. Délelõtt bemelegítõ idõt futott a gyors rövidtávon, voltak tehát még benne tartalékok. Mint azt a Dunaferr-DVSI reménysége elmondta, a múlt heti római idejével Debrecenben a csúcsra érhet, ígéretét betartva meg is nyerte az 50 m gyorsot. Ugyanezen a távon Kovács József tanítványa, Szabó Attila nyolc századdal a dobogóról lecsúszva a negyedik helyen ért be. Vízkeleti Péter 100 méter mellen a hatodik lett. Az újvárosi küldöttség második érme a Szabó Attila, Füzesi Dávid, Vörös Benjámin, Takács Krisztián összetételû 4x200 m gyorsváltóhoz fûzõdik, miután bronzérmet nyertek.
A hátralévõ két napon a megyei úszóküldöttség még folytathatja az éremtermelést, erre minden esély megvan.