Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2011 Rajtolt az úszó-ob A delfines Hajnal Erika ezüstérmet szerzett!Rajtolt az úszó-ob
A delfines Hajnal Erika ezüstérmet szerzett!
Debrecen - Szombatig Debrecenre figyel a magyar úszósport, a Széchy Tamás emlékére rendezett országos bajnokság miatt. A megyébõl a Dunaferr DVSI és a Delfin indul.

 
2011. június. 22. szerda | Frissítve: 2011. június. 23. csütörtök | Szerzõ: Silye Sándor
 
Az elsõ napon a delfinesek  közül  Hajnal Erika szépen csillogó ezüstérmet szerzett a nõi 400 m vegyesúszás döntõjében! Az újvárosi Szabó Attila 200 m gyorsúszásban a  hetedik lett. A váltókban a Dunaferr-DVSI 4x100 m gyorsváltója (Takács, Szabó, Balogh, Füzesi) harmadik, a delfines kölyökcsapat (Nagy P., Fekete F., Fekete K., Csanádi) nyolcadik, de õk lehetnek a jövõ aranyosai. A Delfin 4x100 m nõi gyorsváltója (Kiss, Tatai, Nagy R., Hajnal)  a hatodik lett.
Kis Gergõ a világ idei nyolcadik legjobb eredményét úszta 800 méter gyorson a 113. országos úszó-bajnokság szerdai nyitónapján, Debrecenben, ahol Cseh László három számban végzett az élen, Jakabos Zsuzsanna pedig olimpiai A szintet ért el 400 m vegyesen.
A hazai élmezõnybõl az elõzõ bajnoksághoz hasonlóan csak Hosszú Katinka hiányzott, aki az Egyesült Államokban készül a sanghaji világbajnokságra.
 A szép számú közönség elõtt meglepetések nélkül indultak a döntõk: a férfiaknál 200 méter gyorson és 50 méter háton is Cseh László, míg 400 méter vegyesen - többek között Cseh távollétében - Gyurta Gergely szerezte meg az aranyérmet, utóbbi meggyõzõ magabiztossággal utasította maga mögé a mezõnyt. Kis Gergõ kiemelkedõ idõeredménnyel szerezte meg a gyõzelmet 800 méter gyorson, 4x100 méter gyorsváltóban pedig a Cseh Lászlót felvonultató Kõbánya SC megvédte bajnoki címét.
"Kicsit fáradtnak érzem magam, a múlt héten ugyanis megint elkezdtünk erõsen edzeni. Ehhez képest nem ment rosszul, arra azonban most már ügyelek, hogy ha nem muszáj, a felkészülésnek ebben a fázisában nagyon ne ússzam ki magam. Természetesen a gyõzelem fontos, mindig nyerni akarok, de egyértelmû: messze még a csúcsforma" - jegyezte meg Cseh.
A nõk között 400 méter vegyesen Jakabos Gyurtához hasonló fölénnyel szerezte meg az aranyérmet. 4:40.79 perces ideje csaknem egy másodperccel jobb, mint az ötkarikás A szint, azaz a 200 gyors után ebben a számban is teljesítette a londoni normát.
"A reggeli úszás kifejezetten jó volt, magam sem vártam a 4:41 környékét - mondta Jakabos a verseny után. - Este még rá akartam tenni egy lapáttal, 4:40-en belül akartam jönni, kár, hogy nem sikerült, ennek ellenére úgy gondolom, ebben az idõszakban ez az eredmény nem annyira rossz, sõt. Csak egy picit fájt az úszás..."
 A nap meglepetését a Jövõ SC versenyzõje, Sztankovics Anna szolgáltatta, aki csapattársát, Verrasztó Evelynt utasította maga mögé az 50 m mell döntõjében. 4x200 méter gyorsváltóban a Jövõ SC a tavalyi bajnokság után idén is aranyéremmel térhet haza.
"Válogatottjaink számára elsõsorban a versenyrutin megszerzése volt a legfontosabb szempont a szerdai versenyen, amellyel elégedett vagyok" - értékelt Kiss László szövetségi kapitány a verseny után. A szakember kiemelte Cseh László "éremgyûjtését", valamint Kis Gergõ 800 méter gyorson és Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyesben elért idõeredményét. "Elõbbi a 8., utóbbi a 14. legjobb idõ idén a világon" - tette hozzá a kapitány.