Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2011 Úszóink az olimpiai kvótáértÚszóink az olimpiai kvótáért - Nagy Péter tavaly az erõnlétének javítására koncentrált
Székesfehérvár - Bõ másfél évvel a 2012-es londoni olimpia elõtt 6 delfines versenyzõ áll a kvótaszerzés kapujában. A következõ felkészülési idõszak dönti el, hogy kik repülhetnek.

 
2011. január. 14. péntek | Szerzõ: Tóth Bence
 
Dániel András, a Delfin Tiffer 21 SE szakvezetõje elégedetten akkor dõlne hátra, ha legalább 3 kiutazó versenyzõ képviselné az egyesületet. Mint azt lapunknak a szakvezetõ elmondta: Athénban 5, Pekingben 2 versenyzõvel állt a klubjuk rajthoz, Kínában Kerékjártó Tamás volt a legeredményesebb fehérvári versenyzõ. Az egyesület egyik legnagyobb reménysége, Nagy Péter a hazai rendezésû Európa-bajnokságon többet várt magától, ám egyéni legjobbja kárpótolta. A londoni felkészülés jegyében kérdeztük a Delfin Tiffer SE 21 vegyes úszóját, Nagy Pétert.
- A nyári, budapesti Európa-bajnokságon minimum egy középdöntõt szerettem volna elérni, sajnos ez nem sikerült. Kisebb szépségtapaszt jelentett számomra, hogy megúsztam egyéni legjobbamat. 200 méter vegyesen tizebhatodik lettem harmadik magyarként. Fáj, hogy a 200 méteres hátúszás sem úgy sikerült, ahogy terveztem.
- Az érem másik oldala a rövidpályás ob-n elért érmes helyezései.
- Egy ezüstöt és két bronzot sikerült nyernem, a 200 méter vegyesben többet vártam, de sajnos eltaktikáztam.
- Az idei szezonja a kvótaszerzésrõl fog szólni.
- Mindenképpen szeretnék az A szint közelébe érni, így 200 méter vegyesen két másodperccel kell javulnom. Ha a technikámon javítok, akkor reális a célkitûzés. A londoni kvótákért folytatott küzdelem során  Cseh László természetesen kemény dió, viszont Verrasztó Dávid utolérhetõ.