Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 19. Péntek, Huba napja van.

Archívum - 2011 Úszó ob - A Delfin SE és a Dunaferr-DVSI úszói is bizonyítottakÚszó ob - A Delfin SE és a Dunaferr-DVSI úszói is bizonyítottak
A Széchy Tamás emlékére megrendezett 113. magyar úszóbajnokság zárónapját is remekbeszabott teljesítmények jellemezték Debrecenben. A megyei úszóküldöttség a pénteki "bemelegítéseket" követõen a sluszpoénokat szombatra tartogatta: a székesfehérvári Delfin SE egy bronzzal, míg a Dunaffer-DVSI úszói egy arannyal, ezüsttel és két bronzzal tették teljessé éremkollekciójukat.

 
2011. június. 25. szombat | Frissítve: 2011. június. 26. vasárnap | Szerzõ: Tóth Bence
 
Dániel András a Delfin SE szakvezetõjének jóslata beigazolódott, az ob elõtt 1-3 éremre számított és úszói végül egy ezüsttel és egy bronzzal tértek haza Debrecenbõl. "Amit vállaltunk azt megcsináltuk, a harmadik medália is ott lógott a levegõben, nem sok hiányzott. A negyedik helyezetteink közel voltak az éremhez. Az az igazság, hogy kevés igazi, magas színvonalú verseny volt év elején, amiken rutint szerezhettek volna versenyzõink" - mondta Dániel András. Pénteken taktikusan Nagy Pétert visszaléptették a 100 méter hát versenyszámtól a szombati 200 méter vegyes siker érdekében. A 26 esztendõs versenyzõ bronzérme pedig igazolta a szakvezetés húzását. Annak érdekében, hogy fehérvári egyesület hajdúsági túrája teljes legyen, még a lányok is rátettek egy lapáttal: 1500 méter gyorson Hajnal Erika negyedik, míg Nagy Réka ötödik lett, 100 méter pillangón pedig Kiss Adél csupán paraszthajszállal maradt le a dobogóról.
 
A delfines Nagy Péter 200 méter vegyesen szerzett bronz érmet (Fotó: FMH-archív)
 


A dunaújvárosi küldöttség a zárónapból kihozta a maximumot begyûjtve egy aranyat, ezüstöt és két bronzot. "Az elvárásoknak megfelelõen teljesítettek úszóink, a realitások alapján erre számítottunk. Ennek ellenére a színvonalas bajnokságon mindenképpen örvendetes küldöttségünk két aranya - értékelt Kovács József szakvezetõ. Megyénk legeredményesebb versenyzõje kétségkívül az újvárosi Takács Krisztián, miután szombaton 100 méter gyorson is a dobogó tetejére állhatott. Az utóbbi számot kis túlzással akár DVSI számnak is keresztelhetnék a szervezõk, miután Szabó Attila a harmadik, Vörös Benjamin a nyolcadik helyen zárt. Berzlánovits Éva tanítványa, Takács Krisztián 50 méter pillangón bronzérmet érõ idõvel ért célba. A 26 esztendõs versenyzõ végül Szabó Attila, Vízkeleti Péter és Vörös Benjamin társaságában a 4x100-as vegyesváltóban is kis híján révbe ért, ám a Kõbánya SC Cseh Lászlóval is felálló egységét a trónról nem tudták letaszítani, az ezüst medália azonban így is dicséretes. Takács Krisztián a négynapos versenyt két arany, egy ezüst és három bronzéremmel zárta, elhódítva megyénk legeredményesebb úszójának járó képzeletbeli címet.