Delfin Sportegyesület Székesfehérvár - 2022. Augusztus 9. Kedd, Emőd napja van.

Archívum - 2011 Úszósikerek: Fekete Ferenc hat aranyat szerzettÚszósikerek: Fekete Ferenc hat aranyat szerzett
Székesfehérvár - Cikluszáró nemzetközi úszóversenyen szerepeltek eredményesen székesfehérvári úszóink az elmúlt hét végén Hódmezõvásárhelyen.

 
2011. december. 20. kedd | Szerzõ: FMH
 
A székesfehérvári Delfin úszói igazán gazdag és fényes éremkollekcióval tértek haza. A dicséretes, 17 medáliás teljesítménybõl Kiss Adél 3 arannyal, 2 ezüsttel és egy bronzéremmel vette ki a részét, Csanádi Zsombor 3 arannyal, 2 ezüsttel és egy bronzéremmel, míg Fekete Ferenc 6 arannyal és egy ezüstéremmel. A Hullám ’91 ÚE növendéke, Szalay Viktória egy arany, s egy ezüstérmet szerzett, míg a vidék válogatott színeiben induló Gubics Máté két ezüstérme mellé egy bronzérmet is begyûjtött.
Fekete Ferenc a Delfin SE úszója Vásárhelyen is folytatta nagy menetelését, amelyet az országos rövidpályás bajnokságon kezdett meg. Fiatal kora miatt egyesülete külön engedélyt kért és kapott Kiss László szövetségi kapitánytól, hogy indulhasson a felnõttek mezõnyében. Mindemellett a miskolci EU versenyen a fehérvári ifjú 3 korosztályos csúcsával jelezte, hogy jó úton jár. Fekete Ferenccel beszélgettünk eddigi sikerei kapcsán:
- A kemény edzésmunkának köszönhetem, hogy idáig eljutottam, de nem állok meg, hiszen evés közben jön meg igazán az étvágy - mondta sejtelmesen a Delfin egyesület reménysége, aki 8 évesen korkedvezménnyel került be a nagyok csoportjába. Tehetségére tehát már korán felfigyeltek edzõi, Ferit mégis meglepetésként érte a váltás:
- Amit eddig úszásnak gondoltam, rájöttem, hogy csak könnyed játszadozás volt. Miután megtanultam edzeni, s túléltem az elsõ évet szerencsére már minden úgy ment, mint a karikacsapás. Kialakult egy remek társaság körülöttem, legjobb barátom és ellenfelem Csanádi Zsombor, akivel óriásikat csatázunk, de említhetném bátyámat, Kristófot is. Egymást segítve, remélem, sikerül igazi úszóversenyzõvé válnom.